Un soldat american a ridicat un bebeluș afgan prin gardul de sârmă ghimpată. Imaginile disperării la Kabul (Video)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD

Un soldat american a ridicat un bebeluș afgan deasupra gardului de sârmă ghimpată care securiza zona aeroportului internațional din Kabul, unde mii de afgani încearcă disperați să părăsească țara după preluarea puterii de către talibani.

În fața gardului de protecție a aeroportului din Kabul, mii de afgani încearcă să pătrundă pentru a scăpa din calea talibanilor. Aeroportul este securizat de forțele militare aliate.

În toată această scenă a disperării, un tată afgan cu un bebeluș în brațe se afla în pericol. În acele momente, după cum se poate observa și pe imaginile ce vor urma, un pușcaș marin american, aflat pe gardul aeroportului cu misiunea de a ține sub control mulțimea, sesizează pericolul în care se afla bebelușul și îl apucă cu o mână, îl ridică peste gard și îl duce într-o zonă sigură.

Ulterior și alți copii au ajuns în zona de siguranță a aerportului din Kabul.

Asemenea imagini cu oameni disperați care își duc copii la aeroport și îi imploră pe soldații aliați să îi ia cu ei au devenit tot mai dese după căderea Kabulului în mâinile talibanilor și demararea de către forțele aliate a celei mai mari operațiuni de evacuare din istoria modernă.

Un oficial al US Army, citat de Fox News, a confirmat că în imagini e un pușcaș marin care face parte din 24th Marine Expeditionary Unit.

Sursa citată precizează că de data aceasta imaginile au avut un final fericit. Bebelușul a fost dus la o unitate militară din aeroportul Kabul și ulterior s-a reunit cu tatăl său. Ambii se află în siguranță în incinta aeroportului din Kabul, singurul din Afganistan care încă se mai află sub controlul americanilor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel