Talibanii au cerut Germaniei sprijin financiar și recunoaștere internațională

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Talibanii, noii conducători ai Afganistanului, vor recunoaştere diplomatică şi sprijin financiar din partea Germaniei, a declarat pentru ediţia de duminică a cotidianului german Die Welt principalul purtător de cuvânt al mişcării islamiste, Zabihullah Mujahid, transmite dpa.

"Dorim relaţii diplomatice puternice şi oficiale cu Germania", a insistat Zabihullah Mujahid pentru Welt am Sonntag.

Talibanii mai vor din partea Berlinului sprijin financiar, ajutoare umanitare şi cooperare în domeniile sănătăţii, agriculturii şi educaţiei, a spus oficialitatea talibană, care a adăugat că se aşteaptă la aceleaşi lucruri şi din partea altor ţări.

În trecut, Germania a fost întotdeauna bine venită în Afganistan, a apreciat Mujahid. "Din nefericire, ei s-au alăturat apoi americanilor. Dar am iertat toate astea acum", a spus el.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas ia în calcul posibilitatea ca Berlinul să reia ajutoarele pentru dezvoltare pentru Afganistan dacă talibanii formează un guvern incluziv, între altele. Germania şi-a închis ambasada din Kabul şi a sistat ajutorul de dezvoltare pentru Afganistan de la preluarea puterii de către talibani, luna trecută. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel