Statul Islamic revendică un atac în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statul Islamic revendică un atac comis duminică în oraşul Jalalabad din Afganistan, transmite agenţia de presă a grupării jihadiste, Amaq, preluată de Reuters.

Cel puţin trei bombe au explodat lângă o închisoare din oraşul respectiv din estul ţării, au declarat surse oficiale afgane. Prima deflagraţie, de mari proporţii, a fost a unui autovehicul capcană; au urmat două sau mai multe explozii mai mici, a afirmat un consilier local. Ulterior, forţele de poliţie au luptat cu atacatori care luaseră poziţie lângă penitenciar. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, transmite Agerpres.

Talibanii, care declaraseră un armistiţiu de trei zile începând de vineri, cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, au comunicat printr-un purtător de cuvânt că nu sunt răspunzători de atac. Duminică, în ultima zi a armistiţiului, autorităţile afgane au eliberat câteva sute de prizonieri talibani. La rândul lor, talibanii susţin că au eliberat 1000 de prizonieri din forţele afgane, conform unui acord cu Statele Unite.

Atât preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, cât şi talibanii au indicat că ar putea începe negocierile de pace amânate multă vreme imediat după Eid al-Adha. 

Citește și: Talibanii au reluat atacurile în Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel