Talibanii au reluat atacurile în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puțin 26 de membrii ai forțelor de securitate au fost uciși în nordul Afganistanului, pe fondul creșterii atacurilor din partea talibanilor, au confirmat luni oficialii.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Kunduz, Esmatullah Muradi a declarat că insurgenții au efectuat atacuri coordonate în districtele Chahar Dara și Imam Sahib, duminică seară. El a confirmat că în schimburile de focuri 14 membri ai forțelor de securitate și trei insurgenți talibani au murit.

Talibanii și-au asumat responsabilitatea pentru atacurile din Kunduz. Purtătorul de cuvânt al grupului, Zabiullah Mujahid, a afirmat că 19 membri ai forțelor guvernamentale au fost uciși în atacuri asupra punctelor de control din ambele districte.

În apropierea Badakhshan și a provinciei Ghor, talibanii au organizat atacuri în urma cărora cel puțin 12 membri ai forțelor de securitate au fost uciși, transmite Anadolu. Într-o altă declarație, purtătorul de cuvânt al grupului a revendicat și acest atac, afirmând că opt polițiști au fost uciși.

Postul de radio Salam din Afganistan a anunțat că azi dimineață o mașină capcană a explodat în provincia Samangan. Atacul a vizat biroul local al serviciului de informații NDS.

Citește și: Războiul din Afganistan: Trump admite că talibanii ar putea reveni la putere după retragerea US Army

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel