Rusia vrea să testeze de 10 ori, în perioada 2020-2021, racheta hipersonică Zircon

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O sursă anonimă din cadrul Complexului Militar Industrial al Federaţiei Ruse a declarat, pentru agenția de presă rusă TASS, că Ministerul rus al Apărării va efectua, în următoarele câteva luni, aproximativ 10 lansări ale rachetei hipersonice anti-navă 3M-22 Tsirkon sau Zircon, dintre care aproximativ șapte-opt lansări vor fi de la bordul fregatei Amiral Gorshkov.

,,Până la finalizarea testelor de stat ale complexului Zircon sunt planificate alte aproximativ 10 lansări ale rachetei hipersonice, de pe două platforme purtătoare", a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sursei, lansările vor fi efectuate în perioada 2020-2021. Anterior o altă sursă a declarat pentru agenția TASS ca finalizarea testelor rachetei hipersonice Zircon este planificată pentru anul 2021, iar dacă totul decurge bine racheta ar urma să fie introdusă în dotarea Forţelor Armate Ruse, până la sfârşitul anului 2022.

,,Aproximativ șapte-opt lansări asupra unor ținte terestre și maritime vor fi efectuate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, iar alte două-trei lansări de pe submarinul Severodvinsk, din care cel puțin una din imersiune", a precizat sursa.

Severodvinsk este primul submarin din clasa Yasen, a intrat în serviciu în iunie 2014 și a fost atribuit Flotei de Nord a Federaţiei Ruse. Astfel, am putea presupune că aceste lansări ar putea avea loc în zona Arctică.

Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon, în luna ianuarie, lansând-o pentru prima oară de pe o navă de suprafaţă, traiectoria sa de zbor depăşind 500 de kilometri.

Racheta a fost lansată de pe fregata 'Admiral Gorşkov' (proiectul 22350) din Marea Barenţ şi a lovit o ţintă terestră de pe un poligon din nordul munţilor Ural. În general, rachetele Zircon sunt prevăzute să fie lansate de nave de la o distanţă de 500 km de coastă.

Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizând ca aceasta să atingă o viteză de aproximativ Mach 9 pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel