Rusia reacţionează după ce a fost acuzată că a recompensat talibani pentru a ucide soldați americani

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a dezminţit sâmbătă informaţii publicate în The New York Times (NYT) conform cărora serviciile de informaţii americane sunt convinse că Moscova a oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan, informează Agerpres, citând AFP.

"Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra", a notat pe Twitter ambasada rusă în SUA.

Într-un alt mesaj, ambasada i-a cerut NYT "să înceteze să fabrice informaţii false" şi autorităţilor americane "să ia măsuri eficiente" pentru a asigura securitatea angajaţilor.

Potrivit unor responsabili anonimi citaţi de NYT, o unitate a serviciilor de informaţii ale armatei ruse a distribuit discret bani unor combatanţi islamişti sau unor criminali înarmaţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.

Tot potrivit NYT, preşedintele american Donald Trump a fost informat despre acest lucru, la fel ca Regatul Unit, soldaţi ai căruia au fost de asemenea vizaţi.

Chiar dacă mişcarea talibanilor este interzisă oficial în Rusia, Moscova a găzduit în 2019 o sesiune de negocieri de pace asupra conflictului din Afganistan, în prezenţa reprezentanţilor lor.

Exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu situaţia din Afganistan din cauza proximităţii conflictului cu sfera sa de influenţă din Asia Centrală, Rusia a dezminţit din nou că furnizează ajutor talibanilor, cum a acuzat-o Washington.

Un acord între americani şi talibani a fost semnat pe 29 februarie şi prevede o retragere progresivă totală a forţelor americane şi negocieri de pace între insurgenţi şi guvernul de la Kabul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel