Nouă adolescenți uciși de explozia unui obuz într-o școală coranică din Afganistan

Eduard Pascu / 18 iun 2020 / 14:20

Cel puţin nouă adolescenţi au fost ucişi de un obuz de mortier care a explodat joi într-o şcoală coranică din provincia Takhar din nordul Afganistanului, transmite AFP, citând responsabili locali.

Conform Khalil Asir, purtător de cuvânt al poliţiei din districtul Ishkamish explozia, care s-a soldat şi cu şase răniţi, a fost provocată de un obuz de mortier care a fost introdus într-o madrasa (n.red. - școală într-o moschee). 'Anchetăm pentru a înţelege cum şi de ce obuzul se afla în interiorul clădirii', a adăugat el.

Primul bilanţ al exploziei a fost de şapte morţi, dar autorităţile au declarat ulterior că doi elevi au decedat în timp ce erau transportaţi spre spital. Explozia de joi a fost cea de-a treia petrecută într-un aşezământ religios în Afganistan în această lună, transmite Agerpres.

În prima explozie, survenită la 2 iunie şi revendicată de Statul Islamic, au murit un imam cunoscut pentru discursurile sale polemice, precum şi un credincios, într-o moschee de lângă Zona Verde, cartierul ultrasecurizat din centrul capitalei Kabul.

A doua explozie, rămasă nerevendicată, a ucis un alt imam în capitală şi trei credincioşi. 

Citește și: Jurnaliști uciși la Kabul

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy