Jurnaliști uciși la Kabul

Eduard Pascu / 30 mai 2020 / 17:43

Doi angajaţi ai unui post de televiziune - un jurnalist şi un şofer - au fost ucişi sâmbătă după-amiază în explozia unei bombe plasate la bordul unui microbuz în capitala afgană Kabul, transmit AFP şi Reuters.

'Un jurnalist economic şi şoferul microbuzului au murit atunci când vehiculul ce transporta 15 angajaţi ai Khurshid TV a fost lovit' a declarat Jawed Farhad, directorul acestui post de televiziune privat. Cel puţin alte şase persoane au fost rănite, a indicat el. Ministerul de Interne a confirmat atacul, precizând că ţinta acestuia a fost microbuzul, transmite Agerpres.

Ancheta preliminară a arătat că o bombă ataşată cu magneţi de microbuz a explodat la o oră de vârf. Responsabilitatea atacului nu a fost revendicată deocamdată. Anul trecut, doi angajaţi ai Khurshid TV au fost ucişi şi doi au fost răniţi într-un atac similar.

Talibanii şi alţi insurgenţi islamişti au vizat în mod repetat prin atacuri jurnalişti afgani, omorând 15 în 2018, anul cu cel mai negru bilanţ pentru media din această ţară, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy