Negocierile de pace din Afganistan ar putea intra în impas. Talibanii au efectuat azi-noapte un atac masiv

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin 20 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în atacuri întreprinse de talibani în timpul nopţii de miercuri spre joi în provincia estică Nangarhar, au confirmat surse oficiale pentru dpa.

Alţi 17 membri ai forţelor proguvernamentale au fost răniţi în atacurile împotriva unor puncte de control în trei districte, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar. Potrivit unor oficiali guvernamentali, talibanii au suferi la rândul lor pierderi grele, transmite Agerpres.

Atacurile au survenit la câteva zile după deschiderea de negocieri de pace între guvernul afgan şi talibani, în Qatar.

Joi, ministrul interimar al apărării, Asadullah Khalid, a spus că speră într-un acord între cele două părţi aflate în conflict, dar i-a avertizat pe talibani că nu pot învinge militar.

'Dacă inamicul crede că poate cuceri totul prin forţă, este un vis, este o fantezie, este imposibil şi este o nebunie', a spus Khalid, cu ocazia unui eveniment de predare a patru avioane militare NATO către forţele afgane. Îndelung-aşteptatele negocieri între guvern şi talibani au început sâmbătă la Doha, însă până acum s-au făcut puţini paşi concreţi.

SUA au semnat în februarie un acord cu talibanii ce a deschis calea pentru negocieri, promiţând retragerea graduală a tuturor forţelor internaţionale din Afganistan.

Citește și: După 19 ani, războiul din Afganistan s-ar putea încheia azi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel