După 19 ani, războiul din Afganistan s-ar putea încheia azi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Negocierile istorice între guvernul afgan şi talibani vizând încheierea războiului de 19 ani din această ţară au început sâmbătă la Doha, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Şeful diplomaţiei din Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, a prezidat ceremonia de deschidere a acestor negocieri organizate într-un mare hotel din Doha, în prezenţa secretarului de stat american Mike Pompeo şi a emisarului american în Afganistan, Zalmay Khalilzad.

Negocierile istorice dintre guvernul afgan şi insurgenţii talibani ar trebui să fie bazate pe ideea că nu trebuie să existe câştigători sau pierzători, a spus şeful diplomaţiei din Qatar. Negociatorul guvernului afgan, preşedintele Înaltului consiliu pentru reconciliere naţională Abdullah Abdullah, le-a mulţumit talibanilor pentru "voinţa lor de a negocia", transmite Agerpres.

"Pot să vă spun cu încredere astăzi că ţara noastră îşi va aminti această zi ca pe cea a sfârşitului războiului şi a suferinţelor poporului nostru", a declarat Abdullah Abdullah.

De asemenea, el a făcut un apel la o "încetare a focului umanitară" în Afganistan.

Citește și: Războiul din Afganistan: Trump admite că talibanii ar putea reveni la putere după retragerea US Army

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel