Klaus Iohannis a convocat săptămâna viitoare o ședință a CSAT pe fondul crizei din Afganistan

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, urmărind exercițiile Armatei României, în poligonul Smârdan. Sursă foto: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis, urmărind exercițiile Armatei României, în poligonul Smârdan. Sursă foto: Administrația Prezidențială

În cursul zilei de miercuri, data de 25 august 2021, va avea loc o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată de președintele român Klaus Iohannis.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Amintim că situaţia din Afganistan este în continuare incertă, deoarece, cu toate că talibanii controlează aproape întregul teritoriu, insurgenţii nu au format încă un guvern şi nici nu şi-au desemnat liderii care îl vor conduce.

 

Criză după căderea Kabulului

 

După imaginile dramatice de ieri, când cetățenii afgani se agățau disperați de avioanele militare americane care decolau din Kabul, situația pare să se fi calmat.

În urma incidentelor de ieri 6 persoane au decedat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, marţi, că 27 de cetăţeni români se mai află în Afganistan, după ce 16 au reuşit să plece în cursul nopţii precedente.

"În cursul nopţii zilei de 17 august au părăsit Afganistan încă 16 cetăţeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetăţenii români aflaţi încă în Afganistan şi care nu-şi notificaseră prezenţa, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezenţa a încă 7 cetăţeni români. În acest moment, conform evidenţelor MAE, mai sunt 27 de cetăţeni români aflaţi în Afganistan", se arată într-o precizare de presă transmisă de MAE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel