Întrevedere cu talibanii. SUA vor cere din nou încetarea ofensivei și negocierea unui acord cu guvernul afgan

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Emisarul SUA pentru Afganistan se deplasează în Qatar pentru a le cere talibanilor să înceteze ofensiva lor militară şi să negocieze un acord politic, a anunţat luni Departamentul de Stat american, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Emisarul (Zalmay) Khalilzad va fi la Doha pentru a contribui la un răspuns internaţional comun la situaţia care se deteriorează rapid în Afganistan", a indicat Departamentul de Stat într-un comunicat.

"El le va cere talibanilor să înceteze ofensiva lor militară şi să negocieze un acord politic, singura cale care duce la stabilitate şi dezvoltare în Afganistan", precizează textul citat.

"Intensificarea ofensivei militare a talibanilor, care provoacă victime civile de ambele părţi, şi presupuse încălcări ale drepturilor omului sunt foarte îngrijorătoare", subliniază comunicatul.

Retragerea forţelor internaţionale a fost decisă de fostul preşedinte american Donald Trump. Joe Biden a amânat termenul cu câteva luni, dar forţele americane şi străine vor părăsi total ţara până la sfârşitul lunii.

Talibanii, care avansează într-un rapid, controlează de acum cinci dintre cele nouă capitale de provincie din nordul Afganistanului, iar luptele sunt în curs de desfăşurare în celelalte patru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel