Intelligence

Foști și actuali oficiali ai Casei Albe au declarat,  sub protecţia anonimatului,  că discuțiile telefonice ale președintelui Donald Trump sunt interceptate de Rusia și China pentru a strânge informații, iar Beijingul încearcă să folosească informațiile culese...

Scris de: S.I. Catalin       25 oct, 10:16

Mai mult dispozitive explozive au fost descoperite în casele fostelor cupluri prezidențiale americane Clinton și Obama, arată presa americană.

Scris de: S.I. Catalin       24 oct, 19:21

Guvernul elvețian a autorizat deschiderea de dosare penale împotriva a doi cetățeni ruși, suspectați de activități de spionaj politic pe teritoriul elvețian.

Scris de: S.I. Catalin       24 oct, 17:17

Gina Haspel, şefa CIA, a plecat luni în Turcia pe fondul presiunii crescânde exercitate de comunitatea internaţională asupra Arabiei Saudite în urma asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit publicaţiei The Washington Post, citată marţi de EFE.

Scris de: S.I. Catalin       23 oct, 13:09

Cetăţeanul rus arestat în urmă cu o lună sub suspiciunea de spionaj în parlamentul norvegian va fi eliberat din detenţie înaintea procesului, a anunţat vineri serviciul de securitate norvegian PST, citat de dpa.

Scris de: Tudor Curtifan       19 oct, 18:24

Israelul și Statele Unite au trimis o delegație militară secretă în Ucraina pentru a testa şi studia capacităţile sistemul de apărare antirachetă S-300, pe care Moscova l-a furnizat recent Siriei, a anunțat luni postul israelian de televiziune Hadashot TV, citând surse media din...

Scris de: S.I. Catalin       16 oct, 12:45

Un britanic a fost acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite, au declarat autoritățile din Abu Dhabi, luni, la cinci luni după ce acesta a fost arestat la sfârșitul unei călătorii de studiu.

Scris de: S.I. Catalin       16 oct, 09:58

Președintele Letoniei, Raimonds Vējonis, a promulgat o lege privind publicarea online a documentelor Comitetului Securităţii Statului (KGB) din perioada Republicii Sovietice Socialiste Letone, adoptată de Seim (Parlamentul unicameral, n.red).

Scris de: S.I. Catalin       14 oct, 11:08

Un agent chinez, arestat în Belgia, a fost extrădat în Statele Unite şi inculpat pentru că ar fi încercat să fure secrete industriale de la companii aeronautice americane, transmite AFP.

11 oct, 09:43

La Ministerul Apărării rus a avut loc în weekend o reuniune secretă în urma numeroaselor eşecuri ale agenţilor Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) în SUA, Marea Britanie, Olanda şi Muntenegru.

Scris de: S.I. Catalin       09 oct, 16:41

O nouă investigație realizată de către grupul de investigații online Bellingcat susține că cel de-al doilea bărbat identificat de autoritățile britanice ca fiind implicat în tentativa de asasinare cu o substanță neuro-toxică asupra lui Serghei Skripal este, de asemenea, un ofițer de...

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 23:19

Ministerul rus de externe a convocat-o luni pe ambasadoarea olandeză la Moscova, căreia i-a înmânat o notă de protest faţă de reţinerea şi arestarea unor cetăţeni ruşi, informează Reuters. Ministerul a apreciat că incidentul din Olanda a fost o provocare.

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 22:11

Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx18, se va desfășura în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov, București.

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 16:15

Ministerul Apărării rus a declarat joi că ar exista dovezi că SUA au făcut experimente 'cel mai probabil' pe oameni în cadrul dezvoltării unor arme biologice într-un laborator pe care îl gestionează în Georgia.

Scris de: S.I. Catalin       05 oct, 11:42

Serviciile de informaţii militare olandeze au dejucat o operaţiune rusă care a vizat în aprilie Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), cu sediul la Haga, şi a expulzat patru agenţi ruşi, a anunţat joi ministrul apărării olandez Ank Bijleveld.

Scris de: S.I. Catalin       04 oct, 16:29

Unitatea de combatere a terorismului din cadrul poliției britanice a stabilit identitatea unui al treilea suspect implicat în otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în Salisbury, scrie ziarul The Telegraph, citat de Pagina de Rusia.

Scris de: S.I. Catalin       28 sep, 14:38

PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cere demisia şefilor de la Interne, de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate), precum și de la Biroul de Migraţie şi Azil. Motivul: expulzarea cetăţenilor turci, profesori la Liceul "Orizont". Anunțul a fost făcut de parlamentarul Iurie Ţap,...

Scris de: S.I. Catalin       28 sep, 13:02

Unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra de otrăvirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în luna martie în Anglia este colonel în Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU), al cărui nume real este Anatoli Cepiga, a transmis miercuri...

Scris de: S.I. Catalin       27 sep, 10:18

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, astăzi, la Washington D.C., la o Masă Rotundă organizată de către Heritage Foundation, cu experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști în domeniul...

Scris de: Vladimir Neagu       25 sep, 23:37

Donald Trump transmite un avertisment clar pentru statele europene în ceea ce privește dependenţa de sursele de energie ruseşti, în discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU. 

Scris de: Vladimir Neagu       25 sep, 19:05

Președintele SUA, Donald Trump, a lăudat, la tribuna Adunării Generale ONU, inițiativa de pace curajoască cu Coreea de Nord. 

Scris de: Vladimir Neagu       25 sep, 18:58

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a cerut vineri intervenţia serviciilor secrete pentru a opri scurgerile de informaţii guvernamentale după difuzarea unor date confidenţiale privind riscurile izbucnirii de violenţe în Cisiordania ocupată.

Scris de: S.I. Catalin       21 sep, 14:54

Statele Unite au declarat, pe 20 septembrie, că a adăugat 33 de cetăţeni ruşi, aflaţi în strâsă legătură cu serviciile de informații și agențiile de apărare, pe lista celor vizaţi de sancțiuni.

Scris de: S.I. Catalin       21 sep, 09:58

Angela Merkel şi coaliţia sa erau miercuri ţinta criticilor după compromisul la care au ajuns cu privire la şefia serviciului de informaţii interne, al cărui titular a fost demis din funcţie în ajun pentru legăturile sale cu extrema dreaptă, dar a fost promovat secretar de stat.

Scris de: S.I. Catalin       19 sep, 15:27

Specialiştii pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au investigat şi neutralizat, în cadrul unui exerciţiu tactic, obiecte suspecte de a conţine dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Scris de: S.I. Catalin       19 sep, 13:11

Autorităţile de la Moscova i-au convocat marţi pe ambasadorii Elveţiei şi Olandei pentru a denunţa "acuzaţiile nefondate", potrivit cărora spioni ruşi au pus la cale atacuri cibernetice împotriva unui laborator elveţian implicat în dosarul Skripal, precum şi Agenţia Mondială...

Scris de: S.I. Catalin       19 sep, 11:22

Şeful serviciului de informaţii interne al Germaniei (Biroul pentru protecţia Constituţiei, BfV), Hans-Georg Maassen, a fost demis din funcţie, a anunţat marţi serviciul de presă al guvernului federal.

Scris de: Tudor Curtifan       18 sep, 21:19

Elveția a cerut Rusiei să înceteze orice activități de spionaj pe teritoriul său, după ce în ultimele zile au apărut două cazuri suspecte de spionaj.  

Scris de: S.I. Catalin       17 sep, 08:33

Doi cetățeni ruși au fost reținuți în Olanda în timp ce încercau să obțină informații despre laboratorul chimic din orașul elvețian Spitz.

Scris de: S.I. Catalin       14 sep, 18:18

Metodele utilizate de Centrul Guvernamental de Comunicații (GCHQ), o agenţie guvernamentală britanică care se ocupă cu interceptarea telecomunicaţiilor, au încălcat viaţa privată a mai multor persoane şi fără să ofere suficiente garanţii de securitate, a stabilit Curtea Europeană a...

Scris de: S.I. Catalin       13 sep, 20:35

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria INTELLIGENCEurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25