Herve Guillou, președintele Naval Group: Și în România, strategia SUA e de a seca bugetul de apărare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Corveta Gowind - Naval Group
Corveta Gowind - Naval Group

Herve Guillou (președintele gigantului francez Naval Group) a oferit un interviu pentru cotidianul francez La Tribune, în cadrul căruia a făcut referiri și la țara noastră.

Herve Guillou s-a referit la competiția cu giganții americani din apărare, acuzând strategia părții americane care, potrivit acestuia, seacă bugetele de apărare din state precum Polonia, România sau Grecia.

Întrebat dacă Marina Poloniei mai e interesată de submarine echipate cu rachete de croazieră, președintele Naval Group a afirmat:

„În Polonia nu am ajuns la niciun consens” și a acuzat „succesul strategiei americane”, strategie implementată „și în România și Grecia”. E vorba despre „strategia de a seca bugetele de apărare (n.r. - pentru achiziții)” a statelor menționate.

 

Naval Group acuză strategia SUA de a seca bugetele de apărare 

 

Au vândut sistemul Patriot în Polonia pentru 3 miliarde de euro, dar și avioane F-35. În România (n.r. - companiile din industria americană de apărare) au oferit întreaga panoplie în încercarea de a seca bugetul de apărare al țării”, a subliniat președintele Naval Group.

Totodată, Herve Guillou a menționat că Naval Group a câștigat în 2019 contractul pentru a construi cele patru corvete pentru Forțele Navale Române din programul României „Corveta multifuncțională”, dar contractul nu a putut fi încă semnat din motive juridice.

Amintim că după anunțarea câștigătorului de către MApN, Damen s-a adresat instanței iar Tribunalului București, în toamna lui 2019, a respins contestația olandezilor în programul "Corveta multifuncțională" și a dat câștig de cauză Naval Group. Decizia nu este definitivă, Damen a făcut recurs iar justiția va trebui în următoare perioadă să se pronunțe.

În cadrul aceluiași interviu, Guillou a precizat că valoarea totală a contractelor obținute de Naval Group anul trecut se ridică la 15 miliarde de euro. Guillou, care a părăsit funcția la 24 martie 2020, a mai subliniat că valoarea potențialelor contracte se poate ridica la 50 și 60 de miliarde de euro, în cazul în care se vor lua în calcul contracte din Australia și Franța.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel