Naval Group va construi corvetele României. Decizie în procesul intentat de Damen

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group

Olandezii de la Damen au contestat licitația câștigată de Naval Group pentru programul României „Corvetă multifuncțională.

Potrivit DefenseRomania, Naval Group a câștigat procesul intentat de Damen astfel încât compania franceză va construi cele patru corvetele pentru Forțele Navale Române. Tribunalul București a respins contestația celor de la Damen.

Update: Portarul Tribunalului București confirmă decizia, precizând că „respinge excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018” și ”respinge acțiunea ca neîntemeiată”.

Citeşte şi: Reacţia Damen după decizia Tribunalului Bucureșt

Decizia nu este definitivă. Damen poate face recurs la Tribunalul București în termen de 10 zile.

Respinge excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018. Admite excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a Ordinelor de zi pe unitate nr. 29/13.02.2018 şi nr. 36/22.02.2018. Respinge excepţia de nelegalitate a Ordinelor de zi pe unitate nr. 29/13.02.2018 şi nr. 36/22.02.2018, ca inadmisibilă. Respinge excepţia tardivităţii capetelor de cerere nr. 2 – 2.4 şi nr. 3 din acţiune. Respinge excepţia de nelegalitate a Deciziei de numire a membrilor comisiei de evaluare nr. A3/1356/22.02.2018, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea ca neîntemeiată", se arată în minuta deciziei magistraților Tribunalului București, conform portalului instanțelor. Hotărârea magistraților poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Bucuresti - Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată pe portalul Tribunalului.

 

Context | Naval Group va construi corvetele României

 

Amintim că Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri, și - în paralel - a sesizat Curtea de Apel București pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională".

Pe 3 iulie compania franceză Naval Group a fost anunțată ca marele câștigător al licitației pentru corvetele românești. După un lung proces care a implicat și justiția, Naval Group a învins Fincantieri și Damen și, împreună cu Şantierul Naval Constanţa vor furniza corvetele multirol destinate Froțelor Navale Române.

Imediat după acest anunț, pe 9 iulie, Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri.

CITEȘTE ȘI: Corvete România. Damen, plângere la CNSC și în instanță privind licitația - CE CONTESTĂ OLANDEZII

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel