Germania nu se retrage încă din Afganistan. Misiunea militară a Bundeswehr-ului va fi prelungită

Tudor Curtifan / 13 feb 2021 / 16:06
Armata germană
Armata germană

Germania, al cărui contingent în teren este al doilea ca mărime după cel al SUA, intenţionează să-şi prelungească misiunea militară în Afganistan, a anunţat sâmbătă şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, transmite Agerpres, care citează AFP.

"Negocierile de pace (între guvernul afgan şi talibani) nu se vor încheia înainte de sfârşitul lunii martie", dată la care se termină actualul mandat al misiunii germane, a explicat Maas, într-un interviu acordat grupului media Funke. "Din acest motiv trebuie să ne pregătim pentru diferite scenarii, inclusiv pentru un nou mandat (dat de) Bundestag", camera inferioară a parlamentului german, a adăugat ministrul de externe Maas.

Acordul încheiat între SUA şi talibani stipulează că toate forţele americane se vor retrage în mai 2021. Însă preşedintele american Joe Biden se confruntă cu "dileme serioase" pe măsură ce această dată se apropie, talibanii nepărând deloc dispuşi să renunţe la violenţă, a apreciat vineri un înalt responsabil american. De altfel, noua administraţie americană a cerut reexaminarea acordului cu talibanii, încheiat în februarie 2020 la Doha.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy