Forţele Aeriene Ruse încearcă o schimbare de tactică pe frontul din Ucraina: Posibilele motive, pierderea de avioane și lipsa rachetelor de precizie

Cristian Soare |
Data publicării:

Unitățile de aviație rusești își schimbă tactică pe linia frontului din Ucraina. Posibilele motive ar putea fi pierderea de avioane și epuizarea rachetelor de precizie de care dispune armata rusă. Acest lucru este menționat într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA. Analiștii se referă în special la declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat.

 

 

Vineri, 7 aprilie, acesta a precizat că unitățile aviatice rusești își reduc operațiunile în imediata vecinătate a pozițiilor ucrainene de pe front. De asemenea, piloții ruși se bazează din ce în ce mai mult pe atacuri aeriene la distanţă, utilizând bombe ghidate.

Potrivit acestuia, avioanele Su-35 ale forţelor aeriene ruse sunt capabile să folosească aceste muniții la o distanță de peste 50 km de linia de contact. În același timp, forțele ucrainene nu pot respinge unitățile aviatice rusești de la graniță la o asemenea distanță.

Analiştii ISW consideră că aceste bombe ghidate sunt considerate mai puțin precise decât alte tipuri de muniții pe care unitățile aviatice rusești le-au folosit anterior împotriva Ucrainei.

,,Este posibil ca forțele ruse să își schimbe tacticile de aviație pentru a reduce riscul unor noi pierderi în materie de aeronave, operând dincolo de raza de acțiune a majorității sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă ucrainene", au explicat analiștii.

Anterior, Natalia Gumeniuk, șefa Centrului Comun de Presă al Comandamentului Operațional de Sud, a subliniat schimbarea tacticilor de atac aerian rusesc. Potrivit acesteia, avioanele rusești Su-35 atacă zonele de pe linia frontului, unde bombele lor ghidate pot ajunge, dar acestea nu intra în zona de apărare aeriană ucraineană. 

În același timp, la 7 aprilie, parașutiștii unei unități de apărare aeriană a uneia dintre forțele aeropurtate ucrainene au doborât un avion de atac rusesc Su-25 "Rook". Aeronava inamică a fost doborâtă în apropiere de Marinka, în regiunea Donețk.

După cum a raportat anterior publicaţia OBOZREVATEL, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ihnat, a declarat că țara agresoare Rusia a încercat să distrugă infrastructura critică și instalațiile energetice ale Ucrainei pe tot parcursul toamnei și iernii. Armata rusă ar fi utilizat aproape tot stocul de rachete strategice pentru acest tip de atacuri, astfel că este mai probabil să folosească bombe aeriene ghidate pentru efectuarea de noi bombardamente.

DefenseRomania a scris săptămâna trecută, citând surse mass-media occidentale, că Ucrainei îi este din ce în ce mai greu să contracareze avioanele de luptă rusești, deoarece nu are suficiente sisteme moderne de apărare antiaeriană.

Noua generație de avioane de luptă rusești, în special Su-35, face o diferență uriașă în ceea ce privește superioritatea aeriană. Forței Aeriene Ruse au început să aibă o abordare diferită în zona de conflict, deoarece vor să-şi impună superioritatea aeriană.

Un oficial ucrainean de rang înalt, citat de ABC News, a declarat că avioanele de luptă Su-35 de generația a IV-a oferă Forțelor Aeriene Ruse posibilitatea de a obține superioritatea aeriană în zona de conflict, ceea ce poate fi o situaţie îngrijorătoare pentru Ucraina și partenerii săi occidentali.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel