Forțele Armate din Yemen au înconjurat orașul Al-Hazm ocupat de milițiile Houthi

Eduard Pascu / 26 iun 2020 / 17:53

Armata yemenită, susținută de Arabia Saudită, a anunțat că joi noapte au reușit încercuirea unui oraș aflat sub ocupația milițiilor Houthi, susținute de Iran.

Potrivit site-ului oficial al armatei, September Net, comandantul interimar al regiunii militare a 6-a, generalul Amin Al-Waeli, a anunțat că unitățile armatei au înconjurat orașul Al-Hazm, controlat de milițiile Houthi, în regiunea Al-Jawf. Acesta a mai spus că în ultimele zile au preluat controlul asupra unor zone militare care au o importanță strategică în Al-Jawf, iar zeci de membrii ai milițiilor Houthi au fost uciși sau răniți. Totodată vehiculele militare ale miliției au fost și ele distruse, transmite Anadolu.

Orașul Al-Hazm este complet sub controlul milițiilor Houthi, în timp ce orașul Al-Jawf este controlat parțial de rebeli și parțial de unitățile armatei.

În 2014, în Yemen a izbucnit un război civil când grupul de rebeli Houthi, sprijinit de Iran, au ocupat o mare parte a țării, inclusiv capitala Sana.

Conflictul a escaladat anul următor, când Arabia Saudită și aliații săi arabi au lansat o campanie aeriană masivă, destinată să recupereze teritoriile ocupate de rebeli și a sprijinit guvernul pro-saudit al țării.

Citește și: Coaliția continuă bombardamentele în Yemen, afirmă rebelii Houthi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy