Coaliția continuă bombardamentele în Yemen, afirmă rebelii Houthi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Generalul de brigadă Yahya Saree
Generalul de brigadă Yahya Saree

Purtătorul de cuvânt al forțelor armate a rebelilor Houthi din Yemen, generalului de brigadă Yahya Saree a anunțat că trupele au respins mai multe atacuri saudite asupra provinciei Bayda, asta pe fordul afirmațiilor făcute de coaliția condusă de Saudi că au oprit atacurile asupra Yemenului pentru a stopa răspândirea coronavirusului, transmite agenția iraniană Tasnim.

"Luni dimineață coaliția condusă de Arabia Saudită a încercat să se infiltreze în regiunea Nati din provincia Bayda de mai multe ori, dar atacul a fost respins de trupele yemenite", a spus Yahya Saree, potrivit rețelei TV al Al-Masirah din Yemen. El a adăugat că avioanele saudite au efectuat, în ultimele ore, cel puțin 15 atacuri asupra zonelor civile din provinciile Ma´rib, Jawf și Bayda.

Numeroasele atacuri terestre și aeriene vin la câteva zile după ce coaliția condusă de Arabia Saudită a afirmat că a oprit operațiunile militare în Yemen în sprijinul eforturilor ONU de a pune capăt războiului de cinci ani și de a stopa extinderea coronavirusului COVID-19 în Yemenul măcinat de război.

Mohammed Abdul-Salam, purtătorul de cuvânt al mișcării Houthi Ansarullah din Yemen, a transmis duminică într-o postare pe pagina sa oficială de Twitter că încetarea focului de două săptămâni declarată de Coaliție are drept scop inducerea în eroare a lumii. „Anunțul privind încetarea focului este înșelător și este menit să inducă în eroare opinia publică mondială. Dacă ar fi existat o intenție serioasă și o dorință puternică de pace, Consiliul de Securitate al ONU ar fi trebuit să adopte o rezoluție formală pentru a opri războiul absurd asupra Yemenului și de a ridica asediul nedrept".

Într-un raport publicat duminică, Centrul Juridic pentru Drepturi și Dezvoltare din Yemen, un grup independent de monitorizare, a anunțat că de la începutul conflictului, martie 2015, s-au înregistrat 16.075 de morți în rândul civililor, dintre care 3.901 copii și 2.462 femei.

Bombardamentele au rănit 41.476 de civili, inclusiv 4.220 copii și 3.039 femei, se mai arată în raport. Centrul a mai raportat că atacurile conduse de Coaliție au distrus peste 428.000 de case, 953 moschei, 344 de spitale și centre medicale, 914 școli, 41 de centre media, 15 aeroporturi, 14 porturi, 76 de centre educaționale, 130 de centre sportive și 219 monumente antice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel