De data aceasta e fără echivoc: Su-35, generația 4 ++, doborât în Ucraina (Foto). Lovitură de imagine pentru aviația militară rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

În ultima lună a conflictului dintre Ucraina și Federația Rusă, conflict generat de atacul neprovocat al forțelor ruse de ocupație asupra statului vecin, au apărut mai multe informații cu privire la doborârea avioanelor Su-35, „bijuteria” rusă pe piața externă a avioanelor de luptă.

Spre exemplu pe data de 28 martie Ucraina a anunțat că forțele sale armate au reușit să doboare un Su-35 Flanker-E pe data de 24 martie.

La vremea respectivă pe rețelele de socializare a apărut un videoclip cu un avion rusesc, prezentat ca, Su-35 doborât în ​​regiunea Harkov. Înregistrările video arată epava unei aeronave în flăcări și un pilot rus capturat.

Mai mult, în februarie, în primele zile de invazie Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a anunțat că un MiG-29 a doborât un Su-35.

Până în prezent nu au existat imagini care să confirme cu exactiate că un Su-35 Flanker-E a fost doborât.

De partea cealaltă propaganda rusă a prezentat mai multe imagini video cu misiuni în care Su-35 erau văzute decolând în timpul a ceea ce Moscova numește „operaținea militară specială” din Ucraina, adică invadarea barbară, brutală și neprovocată a statului vecin.

 

Imagini spectaculoase cu un Su-35 rusesc Flanker-E doborât de ucraineni

 

De ieri există certitudinea că Federația Rusă a pierdut cel puțin un Su-35 Flanker-E de generația 4 ++ în Ucraina.

Ministerul Apărării de la Kiev a dat imagini de la sol cu epava aeronavei. Pe imagini e cât se poate de clar că discutăm despre un Su-35. Sunt primele în care epava de la sol a aeronavei ne confirmă cu certitudine doborârea unui Su-35.

Pilotul s-a catapultat și a fost capturat de ucraineni

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina:

1. Su-35 Flan... (su-35-evava-doborat-rusia-ucraina_78888700.jpg)

 

2. Su-35 Flan... (su-35-rusia-doborat_09842300.jpg)

 

3. Su-35 Flan... (su-35-epava-ucraina_39983800.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (su-35-doborat-rusia_22469800.jpg)

 

5. Su-35 Flan... (su-35-epava-rusia_00526700.jpg)

 

6. Su-35 Flan... (su-35-epava-rusia-ucraina_61546100.jpg)

 

Imaginile cu aeronava Su-35 doborâtă reprezintă o lovitură de imagine de proporții pentru aviația militară rusă

 

Su-35 e probabil cel mai promovat produs al aviației militare ruse iar imaginile prezentate de ucraineni vor avea cu siguranță un impact major.

Amintim că prima țară străină care a cumpărat Su-35 e China, când a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Rusia pentru 24 de avioane, aflate acum în serviciul Forţelor Aeriene Chineze.

Egiptul urma să devină primul client al Su-35 din zona Orientului Mijlociu, în urma semnării unui contract în 2018, (neconfirmat până în mai 2020), care cuprindea livrarea a 24/26 de avioane pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. Din acest pachet 15 sau 16 avioane erau deja fabricate și gata de livrare.

Doar că tranzacția a căzut pentru că Statele Unite au amenințat că vor sancționa Egiptul, dacă va merge înainte cu avioanele Su-35, fiind pusă în pericol starea de operativitate a peste 200 de F-16, zeci de elicoptere AH-64 Apache și a sute de tancuri M-1 Abrams din înzestrarea trupelor egiptene, potrivit site-ului Aviacionline.

Deoarece aeronavele Su-35 au fost achitate, Egiptul a dat acordul companiei ruse United Aircraft Corporation (UAC) să revândă avioanele în numele său.

CITEȘTE ȘI: Gură de oxigen pentru industria rusă. Iranul e la un pas de avioanele Su-35 refuzate de Egipt și Indonezia și plusează cu S-400

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel