Armata ucraineană a doborât un avion rusesc Su-35, iar pilotul a fost luat prizonier. Totul în timp ce ruşii se laudă că au control deplin asupra spaţiului aerian ucrainean

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate Ucrainene au doborât o altă aeronavă a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse. De această dată este vorba de un avion de luptă multi-rol Su-35, precizează mass-media ucraineana.

Incidentul a avut loc pe 24 martie în apropiere de oraşul Izium, situat în regiunea Harkov - unde la această oră trupele ucrainene sunt angajate cu succes în desfăşurarea mai multor contraatacuri împotriva forţelor ruse de ocupaţie.

Mass-media ucraineană precizează că avionul rusesc Su-35 a fost doborât în dată de 24 martie, dar azi a fost publicat materialul video cu epava acestui avion, dar şi informaţia că pilotul a reușit să se catapulteze şi să fie la luat prizonier de militarii ucraineni.

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip cu un avion rusesc Su-35 doborât în ​​regiunea Harkov. Înregistrările video arată epava unei aeronave în flăcări și un pilot rus capturat.

În ciuda tuturor informaţiilor false repetate continuu de reprezentanţii militari ai armatei ruse cu privire la distrugerea completă a apărării antiaeriene a Ucrainei, armata ucraineană oferă dovezi că avioanele inamice – ale forţelor ruse de ocupaţie – sunt în continuare doborâte.

Pentru prima dată, acest material video a fost publicat de către consilierul șefului Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, precizează Korrespondent.net.

Potrivit acestuia, avionul Su-35 a fost doborât lângă oraşul Izium, joi, 24 martie.

„Este frumos dis-de-dimineață să vedem cum epava „ultra-modernului” Su-35, în valoare de 50 de milioane de dolari, arde pe câmpul de lângă Izium’’ a scris Gerashchenko pe Telegram.

Rețineți că Su-35 este una dintre cele mai noi avioane aflate în prezent în dotarea forţelor aeriene ruse, iar costul său este de 40-65 de milioane de dolari. Defense Express precizează că în Rusia sunt în acest moment sunt operaţionale aproximativ de 100 de avioane Su-35.

Mass-media ucraineană nu precizează cu exactitate modul în care acest avion a fost doborât – poate fi în urma unei confruntări aeriene sau prin acţiuni întreprinse de la sol de către apărarea antiaeriană ucraineană.

În total, potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, din 24 februarie, armata ucraineană a distrus peste 123 de avioane inamice și 127 de elicoptere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel