Cât costă viața unui soldat aliat. Oficiali afgani au dezvăluit cât ar fi plătit Rusia talibanilor pentru a ucide soldați SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Federația Rusă este implicată într-un nou scandal după ce Moscova a fost acuzată că a recompensat talibanii pentru uciderea soldaților NATO din Afganistan.

Informaţiile au fost publicate inițial în The New York Times (NYT) care cita surse din serviciile de informaţii americane. Potrivit cotidianului american, Moscova a oferit recompense unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan.

Cei de la Business Insider se apleacă și ei asupra subiectului, citându-i pe cei de la The Times, potrivit cărora, serviciile de informații americane ar fi luat urma unui cetățean afgan, pe numele său Rahmatullah Azizi, în vârstă de aproximativ 40 de ani. Acesta s-ar fi ocupat cu traficul de droguri și ar fi devenit omul de legătură în ceea ce privește distribuirea recompenselor pe care Rusia le-ar fi oferit talibanilor prin GRU pentru a ucide soldați ai NATO.

Potrivit The Times, care citează oficiali afgani, sumele oferite de ruși s-ar fi ridicat la peste 100.000 de dolari americani.

 

Rusia neagă faptul se află în spatele morții unor soldați americani în Afganistan

 

Informațiile cu privire la recompensele oferite de ruși talibanilor au pus sub presiune Casa Albă care a fost acuzată că ar fi știu despre aceste rapoarte. Kayleigh McEnany, purtătoarea de cuvânt a președintelui Trump, care ocupă postul de secretar de presă al Casei Albe, a negat acuzele și a atacat NYT, publicație ostilă președintelui american. „Prima pagină a New York Times nu este locul unde se discută informații clasificate”, a precizat aceasta.

Totodată, într-o postare pe o rețea de socializare, Trump a catalogat acuzele la adresa sa drept „fake news” și le-a plasat în contextul campaniei electorale din SUA.

De partea cealaltă Federația Rusă a negat vehement faptul că a recompensat talibani pentru a ucide soldați americani.

"Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra", transmitea în urmă cu câteva zile, pe Twitter, ambasada rusă în SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel