Biden estimează că Armata Afganistanului poate asigura securitatea capitalei Kabul. SUA nu se retrag mai repede de 11 septembrie

Tudor Curtifan / 02 iul 2021 / 20:27
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări vineri că retragerea trupelor SUA din Afganistan nu se va încheia mai repede decât era prevăzut, ca răspuns la o întrebare în legătură cu probabilitatea unei finalizări a procesului zilele următoare, relatează Agerpres, care citează AFP. Totodată, Biden a estimat că guvernul afgan ar putea să asigure singur securitatea în Kabul.

"Suntem exact pe traiectoria planificată", a afirmat el în timpul unei conferinţe de presă, în momentul în care talibanii continuă să câştige teren în Afganistan.

Statele Unite au anunţat că ultimele lor trupe vor părăsi Afganistanul până pe 11 septembrie.

Întrebările s-au înmulţit însă recent cu privire la accelerarea calendarului, după ce trupele americane şi NATO au părăsit baza aeriană Bagram, de lângă Kabul.

Armata SUA şi-a coordonat războiul aerian şi sprijinul logistic pentru misiunea sa din Afganistan de la baza aeriană Bagram, iar retragerea simbolizează sfârşitul implicării militare a Statelor Unite în această ţară.

Joe Biden a estimat că guvernul afgan ar trebui de acum să fie "capabil singur" să asigure securitatea capitalei Kabul, situată la aproximativ 50-60 km de aeroport.

Conform informaţiilor apărute în presă, americanii ar urma totuşi să menţină o prezenţă de aproape 600 de soldaţi la Kabul, pentru a-şi proteja ambasada.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy