Aurescu: „Cea mai mare parte a afganilor 'noştri' a ajuns în țară”. România i-a evacuat pe afganii care au colaborat cu armata noastră

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că joi 139 de cetăţeni afgani au ajuns în ţară, la bordul unei aeronave.

"Astăzi tocmai au ajuns în România cea mai mare parte a cetăţenilor afgani, a afganilor 'noştri', aşa cum le-am spus, care au fost evacuaţi de România din Afganistan (...). Am reuşit aducerea în siguranţă la Bucureşti a 139 de cetăţeni afgani aflaţi sub protecţia României", a declarat şeful diplomaţiei.

Ei fac parte dintre cei 156 de cetăţeni afgani care au fost evacuaţi din Afganistan de către celula de criză română. Aurescu i-a primit pe aceştia la coborârea din avion, la Baza 90 Transport Aerian. "A fost un un moment foarte emoţionant", a spus el.

Cetăţenii afgani evacuaţi în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, studenţi cu burse în România, alte categorii vulnerabile: un profesor universitar activ în domeniul drepturilor omului, un reprezentant al poliţiei afgane, membrii acestora de familie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel