''Vor fi mai multe arme'': Ucraina și SUA semnează un memorandum privind derularea unei producții comune

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ucraina și SUA au semnat un memorandum privind producția comună în industria de apărare și schimbul de date tehnice în cadrul Conferinței privind industria de apărare de la Washington, a declarat Andrii Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei.

După cum a declarat Yermak, memorandumul definește localizarea industriei de apărare în Ucraina. "În Ucraina ar trebui să fie construite facilități de producție pentru a furniza Forțelor Armate armele necesare. Departamentul american al Apărării și partenerii industriali vor furniza Ucrainei date tehnice pentru începerea implementării pe plan local a unor proiecte individuale care vizează îmbunătățirea sistemelor de apărare antiaeriană învechite prin integrarea munițiilor occidentale", a scris el pe contul său de Telegram.

Kievul a ajuns la un acord cu două firme americane pentru a fabrica împreună obuze de artilerie de 155 mm în Ucraina, a declarat joi Oleksandr Kamishin, ministrul pentru industrii strategice, deși producția nu va începe decât peste cel puțin doi ani, potrivit Reuters.

Cererea de obuze de 155 mm a crescut vertiginos după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în 2022. Statele Unite și aliații au trimis Kievului peste 2 milioane și încearcă, cu succes limitat, să crească producția pentru a reface stocurile.

Anunțul a fost făcut după o conferință de două zile între Ucraina și SUA pe tema apărării, care a avut loc la Washington și care a inclus întâlniri bilaterale pentru a discuta despre planurile de luptă ale Ucrainei pentru 2024 și despre măsurile de realizare a acestora.

,,Documentul prevede că Ucraina va primi capacitățile necesare pentru succesul pe câmpul de luptă pe termen scurt și, pe termen lung, va contribui la redresarea economică și la consolidarea capacităților de apărare.În special, documentul va contribui la construcția de facilități de producție în țara noastră pentru a furniza forțelor armate armele necesare, în special în sferele de apărare aeriană, producția de muniție critică, precum și reparații și întreținere", a explicat administraţia prezidenţiala de la Kiev, cu referire la recentul Memorandum  semnat de Ucraina și Statele Unite cu privire la producția comună de arme.

 

Cea mai bună strategie de securitate a Ucrainei este reprezentată de consolidarea capacităților militare

 

,,Vor fi mai multe arme! Ucraina și SUA au semnat un memorandum privind producția comună și schimbul de date tehnice", a scris pe Facebook ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umierov, în urma rezultatelor primei zile a Conferinței industriei de apărare DFNC1.

Deocamdată, cea mai bună strategie de securitate a Ucrainei este să-și consolideze capacitățile militare nu numai pentru a se apăra de atacul în curs al Rusiei, ci și pentru a descuraja orice nou atac pe scară largă în viitor. Acest lucru necesită resurse semnificative, o planificare atentă pe termen lung și progrese tehnologice pentru a depăși avantajele Rusiei în domeniul aerian, naval și în alte domenii, se arată într-o analiză a  think tank-ului Carnegie.

Ucraina a ajuns să se bazeze aproape în întregime pe echipamente și muniții de la partenerii săi. Dar, având în vedere incertitudinea tot mai mare cu privire la voința politică a Occidentului de a susține un astfel de ajutor într-un război prelungit, aceasta are nevoie de o cale pentru a satisface o parte mai mare din cerințele sale de securitate prin producție internă.

Baza industrială de apărare a Ucrainei, care a fost cândva una dintre cele mai puternice și care acum este afectată de război, deține un potențial semnificativ pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv, dar nu asta este o soluție pe termen scurt. Investițiile majore în noi infrastructuri rămân puțin probabile pe fondul amenințării persistente a atacurilor aeriene și a rachetelor rusești.

Corupția, managementul defectuos și lacunele tehnologice sunt doar câteva dintre provocările serioase pe care reformatorii de la Kiev vor trebui să le abordeze înainte ca Ucraina să poată începe să producă sisteme de armament, muniții și alte tehnologii la scara necesară pentru a răspunde nevoilor sale militare enorme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel