„Viperele Negre” la jumătatea misiunii în Teatrul de Operații din Afganistan

Eduard Pascu / 09 iun 2020 / 22:09

Batalionul 21 de Protecția Forței „Viperele Negre” este dislocat în Teatrul de Operații din Afganistan în perioada februarie-august 2020 și execută acțiuni specifice protecției forței în cadrul misiunii “Resolute Support”, transmite MApN.

Misiunile subunităților batalionului sunt de asigurare a accesului și a controlului în bază, de asigurare a securității și protecției în proximitatea bazei și de asigurare a protecției apropiate a TAAC-S (echipei de instruire, consiliere și asistență – Train, Advise and Assist Command South).

Pe lângă aceste misiuni militarii batalionului cooperează cu partenerul american și cu partenerul bulgar astfel încât nivelul de interoperabilitate în cadrul Forțelor de Coaliție să se mențină la un nivel foarte bun.

Misiunea batalionului se va finaliza în luna august a acestui an, cu aceleași activități pe care le-au desfășurat și până în acest moment.

Este a V-a misiune într-un teatru de operații pentru Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, care a executat anterior acestei dislocări două misiuni în Irak (2006-2007) cu câte un detașament de nivel companie și două misiuni în Afganistan în anul 2009 și anul 2012 de nivel batalion.

Citește și: Militarii români, competiție de tragere cu arma de asalt M4, alături de soldații US Army

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy