Turcia va păstra efective în Afganistan și după retragerea trupelor SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Turcia va rămâne "singura ţară fiabilă" care va mai avea soldaţi în Afganistan după retragerea SUA şi a NATO, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înainte de plecarea sa către Bruxelles pentru summitul Alianţei nord-atlantice, transmite AFP.

"America se pregăteşte să plece în scurt timp din Afganistan şi, după ce (americanii) vor pleca, singura ţară fiabilă care va rămâne pentru a menţine procesul la faţa locului va fi evident Turcia", a declarat Erdogan pe aeroportul din Istanbul, transmite Agerpres.

El a menţionat, fără a da alte detalii, că responsabili turci le-au comunicat sâmbătă omologilor lor americani că Ankara este pregătită să menţină efective în Afganistan.

Conform presei, militari turci ar putea rămâne să protejeze aeroportul din Kabul, principala cale de ieşire din ţară pentru diplomaţi occidentali şi lucrători umanitari.

Trupele occidentale urmează să fie retrase din Afganistan până la 11 septembrie a.c., când se împlinesc 20 de ani de la atentatele din SUA care au declanşat invazia din această ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel