Talibanii profită de retragerea SUA din Afganistan pentru a-şi extinde cuceririle teritoriale

DefenseRomania Team / 05 aug 2021 / 08:53

Consilierul pentru securitate naţională al Pakistanului a declarat miercuri că guvernul afgan şi talibanii trebuie să facă concesii reciproce pentru a se ajunge la o soluţie paşnică, deoarece insurgenţii profită de retragerea SUA din Afganistan pentru a-şi extinde cuceririle teritoriale, informează AFP.

La sfârşitul unei săptămâni de discuţii la Washington, Moeed Yusuf a dorit să pună în perspectivă influenţa Islamabadului asupra talibanilor, chiar dacă Pakistanul a fost una din cele trei ţări care au recunoscut regimul islamist radical atunci când talibanii au fost la putere până la intervenţia militară americană, după atacurile din 11 septembrie 2001.

'Deşi mijloacele noastre de presiune sunt limitate, le-am folosit', a declarat presei Moeed Yusuf , apreciind că acestea au scăzut odată cu retragerea trupelor străine din Afganistan, care se apropie de final.

'Am spus foarte clar că nu vom accepta preluarea puterii cu forţa', a adăugat consilierul pakistanez pentru securitate naţională.

Acesta a părut să solicite o implicare mai mare din partea SUA în soluţionarea diplomatică a conflictului şi a estimat că, la rândul său, guvernul afgan trebuie să înceteze să spere într-o victorie militară.

'Va fi nevoie de concesii, având în vedere realitatea de pe teren. Dar violenţa trebuie să înceteze', a insistat Moeed Yusuf.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy