Talibanii numesc un fost deținut la Guantanamo în funcția de ministru afgan al apărării

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Mișcarea talibană din Afganistan l-a numit pe mullah Abdul Qayyum Zakir, fost deținut în Guantanamo Bay, în funcția de ministru afgan al apărării.

Mișcarea a numit, de asemenea, miniștri la interne, educație și învățământ superior, un nou guvernator al provinciei Kabul, un șef al poliției capitalei și un șef al serviciilor de informații, a relatat canalul qatariot "Al-Jazeera".

Abdul Qayyum Zakir s-a născut în 1973, în Helmand, a purtat numărul opt în închisoarea de la Guantanamo Bay, fiind arestat de forțele SUA după invazia Afganistanului, la baza Bagram, înainte de a fi deportat în afara țării.

După eliberare, Zakir a condus operații militare în provincia Helmand, înainte de a-și asuma poziția de comandant militar șef al mișcării.

Marți, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că se continuă consultările cu privire la formarea guvernului și a precizat că mișcarea lucrează pentru a restructura mai bine armata și poliția și a-i readuce în activitate pe foștii responsabili.

Mujahid a reiterat angajamentele anterioare ale mișcării de a nu îi urmări pe oponenții sau traducătorii care au colaborat cu forțele străine, solicitând angajaților din sănătate, educație și trafic să revină la muncă.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel