Talibanii au ucis familia unui jurnalist

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un comandant taliban a ucis trei membri ai familiei jurnalistului Bismillah Adel Aimak, asasinat la 1 ianuarie, a informat duminică Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din Afganistan (AIHRC), citată de dpa.

Aimaq era redactorul-şef al unui post de radio privat din provincia Ghor din vestul ţării. El a fost împuşcat mortal de atacanţi neidentificaţi de la începutul anului, transmite Agerpres.

Joi, mai mulţi bărbaţi înarmaţi a atacat casa tatălui jurnalistului, la periferia oraşului Firoz Koh. Ei au omorât trei oameni, au rănit alţi patru şi au luat trei ostatici, afirmă AIHRC. Organizaţia pentru drepturile omului a cerut autorităţilor să efectueze o anchetă.

Conform NAI, o organizaţie de monitorizare a presei, anul trecut au fost ucişi în Afganistan cel puţin 11 jurnalişti. Guvernul de la Kabul acuză talibanii, însă insurgenţii islamişti neagă implicarea în crime. Asociaţia Reporteri Fără Frontiere consideră ţara una din cele mai periculoase pentru presă din întreaga lume, iar mai mulţi ziarişti cunoscuţi au plecat în străinătate; cei rămaşi lucrează într-un climat de teamă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel