Talibanii au reluat atacurile asupra forțelor afgane

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin șapte membri ai forțelor de securitate afgane au fost uciși azi dimineață într-un atac al talibanilor, primul de la sfârșitul Ramadanului, a confirmat un oficial.

Waheeda Shahkar, purtătorul de cuvânt al provinciei Parwan, a declarat că atacul de azi dimineață a avut loc în localitatea Seya Gard, în Valea Ghorband, la nord de capitala Kabul. Ea a confirmat că cel puțin șapte militari ai forțelor de securitate au fost uciși și unul grav rănit în atac, transmite agenția Anadolu.

În mod separat, talibanii au susținut că forțele Coaliției au ucis 10 civili într-un raid aerian care a avut loc în sudul provinciei Zabul, însă oficialii provinciali au declarat că, de fapt, 18 insurgenți au fost uciși în atac.

În perioada Ramadanului președintele afgan, Mohammed Ashraf Ghani, a eliberat cel puțin 1.000 de deținuți talibani, ca un gest de bunăvoință și ca răspuns la scurta încetare a focului declarată de talibani, care a fost salutată de guvern și de comunitatea internațională.

Citește și: NATO cere talibanilor să reducă violenţele şi să se alăture convorbirilor de pace cu guvernul afgan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel