Talibanii au intrat în posesia ''unei cantităţi substanţiale'' de echipament militar american (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O ''cantitate substanţială'' de echipament militar american se află acum în mâinile talibanilor, a admis marţi Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

"O cantitate substanţială de arme a căzut în mâinile talibanilor şi, evident, nu credem că ni le vor înapoia de bună voie", a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, în răspuns la o întrebare privind echipamentele militare americane în Afganistan.

Talibanii au difuzat acum două zile o înregistrare video în care defilau în jurul unor elicoptere americane modelul ''Black Hawk'' ale armatei afgane pe aeroportul din Kandahar (sud).

''Aceste ' Black Hawks' nu au fost date talibanilor. Au fost date forţelor afgane'' şi aceasta la cererea preşedintelui Ashraf Ghani, a precizat Jake Sullivan, potrivit Agerpres.

El a subliniat că preşedintele american Joe Biden ''a făcut (alegerea)'' de a răspunde acestei cereri, fiind în acelaşi timp conştient de riscul ca aceste dispozitive să cadă în mâinile talibanilor. 

Publicaţia Defense News precizează că odată ce talibanii au preluat controlul aerodromului din Kandahar, nu a durat mult până când au apărut fotografii pe rețelele de socializare în care luptătorii talibani pot fi observaţi pozându-se cu elicoptere militare, precum Black Hawks fabricate în SUA și elicoptere Mi-17 fabricate de sovietici.

După ce au preluat aeroportul Mazar-i-Sharif în acest weekend, au urmat mai multe fotografii, de data aceasta, cu talibani care stăteau lângă un avion de atac A-29 și un elicopter utilitar MD-530.

Acum, cu Afganistanul sub controlul talibanilor, întrebarea nu mai este dacă aceştia vor avea acces la tehnica militară a forțelor aeriene afgane, furnizată de SUA, ci ce intenționează aceştia să facă cu elicopterele şi avioanele capturate, dar și ce poate face armata SUA ca răspuns la acesta situaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel