Talibanii au ajuns la porțile Kandahar după ce au cucerit districtul-cheie Panjwai

Eduard Pascu |
Data publicării:

Talibanii au preluat controlul duminică asupra districtului-cheie Panjwai, din vechiul lor bastion din provincia meridională Kandahar, după lupte în timpul nopţii împotriva forţelor afgane, au anunţat autorităţile locale, transmite AFP.

Situat la circa 15 kilometri de oraşul Kandahar, capitala provinciei cu acelaşi nume, Panjwai a fost vreme îndelungată un bastion taliban şi teatrul unor importante lupte între rebeli şi trupele NATO, transmite Agerpres.

După ce Washingtonul a început la 1 mai retragerea militarilor săi din Afganistan, după 20 de ani de război, talibanii şi-au intensificat ofensiva împotriva forţelor afgane pentru a prelua controlul asupra zonelor rurale din întreaga ţară.

Cucerirea Panjwai de către talibani are loc la două zile după plecarea trupelor americane şi ale NATO de la baza din Bagram, cea mai importantă bază a lor din Afganistan, situată la 50 km nord de Kabul şi centru nevralgic al operaţiunilor coaliţiei împotriva talibanilor.

Potrivit guvernatorului districtului Panjwai, Hasti Mohammad, talibanii şi forţele afgane s-au înfruntat în cursul nopţii, iar în cele din urmă militarii afgani au părăsit zona.

"Talibanii au preluat controlul asupra sediului poliţiei din district şi asupra clădirii guvernoratului", a explicat el pentru AFP.

Preşedintele consiliului provincial din Kandahar, Jan Khakriwal, a confirmat căderea Panjwai, acuzând forţele afgane "în număr suficient" că "s-au retras intenţionat".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel