SUA trimit în Afganistan elicoptere CH-47 Chinook

Eduard Pascu |
Data publicării:

Șase elicoptere CH-47 Chinook și 60 de militari au plecat de la baza aeriană Pendleton cu destinația Afganistan, transmite Defense Blog.

Militari din Garda Națională din Oregon și șase elicoptere CH-47 Chinook alocate Escadrilei BRAVO 1-168 au părăsit baza aeriană Pendleton și s-au îndreptat spre Fort Hood, Texas, de unde vor pleca în Orientul Mijlociu, potrivit unui comunicat de presă. "Aproximativ 60 de membri ai unității se pregătesc să ajungă în Afganistan", se arată în comunicat.

CH-47 este un elicopter multi-rol fabricat inițial pentru US Army. Acesta se află în dotarea armatelor din 20 de țări, inclusiv opt națiuni NATO - Canada, Grecia, Italia, Olanda, Spania, Turcia, Regatul Unit și SUA. Până în prezent, Boeing a livrat peste 900 de elicoptere Chinook H-47.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel