SUA anunţă un ajutor umanitar suplimentar de peste 266 de milioane de dolari pentru Afganistan

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii au anunţat vineri că vor acorda Afganistanului ajutor umanitar suplimentar în valoare de peste 266 de milioane de dolari, în cadrul angajamentului "durabil" al Washingtonului faţă de această ţară, relatează Reuters.

"În timp ce SUA îşi retrag forţele militare din Afganistan, angajamentul nostru rămâne clar şi durabil. Rămânem angajaţi prin întregul nostru dispozitiv diplomatic, economic şi de asistenţă faţă de susţinerea viitorului paşnic, stabil pe care poporul afgan şi-l doreşte şi îl merită", a subliniat într-un comunicat Departamentul de Stat.

Cele 266 de milioane de dolari anunţate vineri ridică la aproape 3,9 miliarde de dolari suma totală a ajutorului alocat Afganistanului de către Washington începând din 2002, potrivit comunicatului, citat de Agerpres.

Banii sunt destinaţi susţinerii celor circa 18 milioane de afgani care se confruntă cu lipsuri, inclusiv celor 4,8 milioane de strămutaţi, urmărind să asigure locuinţe, locuri de muncă, îngrijire medicală, alimente, apă potabilă şi servicii de igienă în răspuns la pandemia de COVID-19.

Ei vor susţine, de asemenea, programe de protecţie pentru "cei mai vulnerabili afgani", inclusiv femei şi fete "care se confruntă în mod special cu riscuri, între care violenţa de gen", a precizat Departamentul de Stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel