Strategica

Preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, s-a întalnit vineri la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin unde au discutat despre refacerea şi extinderea legăturilor strategice între cele două ţări, dar şi despre un export de tehnologie militară din Rusia către Cuba.

Scris de: S.I. Catalin       03 noi, 13:59

Primim un amplu material de la partenerul nostru din Olanda, Cyril Widdershoven. Analistul VEROCY ne prezintă conferința "Davos în Deşert "(FII2018) şi rezultatele ei.

Dr. Cyril Widdershoven       02 noi, 12:42

O analiză incitantă despre războiul din Siria. Partenerii noștri britanici îl definesc ca războiul global din Siria. Materialul pe care îl publicăm astăzi face o trecere în revistă a principalilor actori statal implicați în conflictul sirian.

Clare Adams       01 noi, 15:00

Un nou proiect internațional la care DefenseRomania participă alături de partenerii săi. Publicăm două articole de politică externă provenite din India, de la partenerul nostru The Kootneeti .

Aliya Zahera       31 oct, 20:35

Un nou proiect internațional la care DefenseRomania participă alături de partenerii săi. Publicăm două articole de politică externă provenite din India, de la partenerul nostru The Kootneeti .  

Tripat Sekhon       31 oct, 20:25

Operațiunea militară pe care președintele Trump a autorizat-o poartă numele "The faithful patriot", în traducere "Patriotul Crendicios". Este vorba de 5000 de trupe regulare ale armatei americane care vor fi amplasate la granița sudică  a SUA cu Mexic, pentru a întării paza şi...

H.D. Hartmann       31 oct, 08:52

În orașul european Istanbul, fostă capitală a Turciei otomane, patru șefi de stat europeni au discutat despre situația din Siria.

H. D. Hartmann       28 oct, 12:58

Ne apropiem de cele mai disputate alegeri de mijloc de mandat din istoria recentă a Americii. Pe 6 noiembrie, vor avea loc alegeri pentru Camera Reprezentanților și Senat. Până în acest an acest gen de alegeri au fost neinteresante, prezența la vot fiind scăzută.

H.D. Hartmann       26 oct, 09:02

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a comentat situația tensionată care s-a instaurat după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Scris de: Tudor Curtifan       24 oct, 12:17

Dintre atâtea păcate vechi, să alegem unul! Măcar unul să rezolvăm! Acesta pare a fi răspunsul direct al lui John Bolton, consilierul de securitate națională al lui Donald Trump la întâlnirea de luni cu președintele rus Vladimir Putin. Răspunzând direct provocării...

H.D. Hartmann       24 oct, 09:51

Așa cum am promis publicăm primul reportaj primit de la expertul DefenseRomania care se află la Riad. Cyril Widdershoven, președinte al Verocy și expert în regiunea MENA, ne propune o analiză incitantă despre prima zi a celebrei conferințe denumite "Davos din Desert". Aflat...

Cyril Widdershoven       24 oct, 09:05

Discursul președintelui turc Erdogan, în fața Parlamentului, despre cazul Khashoggi enunță exact concluziile pe care analiștii DefenseRomania le prevedeau acum câteva zile.

H.D. Hartmann       23 oct, 17:59

Anul acesta, între 31 Octombrie şi 1 Noiembrie, grupul fondator al cunoscutei conferințe de securitate Munchen, echivalentul ideologic european al NATO, va avea o sesiune de lucru organizată în capitala Belarus, Minsk.

H.D. Hartmann       23 oct, 10:04

Indiscutabil că politicianul Victor Ponta rămâne un mare semn de întrebare cu privire la proiectul său de țară. Exponent unic al oportunismului în politica românească,  negociator de ocazie si copiator de geniu al diverselor tendințe efemere, Ponta a reușit să...

H. D. Hartmann       22 oct, 10:15

Printr-un comunicat al procurorului general al regatului saudit, autoritățile recunosc decesul lui Jamal Khashoggi, ziaristul dispărut de trei săptămâni.

H.D. Hartmann       20 oct, 06:53

Orientul Mijlociu pare înghetat. Cazul Khashoggi, deși minor în aparență, pune o problemă de geo-politică enormă SUA. Despre Europa nu mai putem discuta căci bătrânul continent nu pare ieșit din epoca politicii externe coloniale, unde limbajul și sintaxa mesajului se...

H.D. Hartmann       19 oct, 20:12

Last weekend the crisis surrounding the disappearance and possible death of Saudi journalist Khashoggi has grown substantially. US president Donald Trump has put oil on the fire by statements that in case the death of the journalist is proven, showing links to the Saudi regime, the US will put...

Cyril Widdershoven       15 oct, 22:32

În ambele sensuri, dacă  a fost o înscenare sau a fost o crimă absolut grotescă,  dispariția ziaristului saudit Khasoggi reprezintă un punct terminus pentru familia regală a Arabiei Saudite.

H. D. Hartmann       12 oct, 14:56

Analiza ziaristului James Dorsey se referă la dispariția misterioasă a ziaristului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Turcia. Dispărut acum o săptămâna, soarta lui  Jamal Khashoggi poate reprezenta unul dintre cele mai puternice cutremure...

James M. Dorsey       11 oct, 18:40

Rusia lui Vladimir Putin pune la cale o nouă strategie militară în Nordul Africii. Din câte se pare, Rusia intenționează să desfășoare trupe și sisteme de rachete în estul Libiei pentru a prelua controlul celui mai mare traseu de migrație din Africa spre Europa, dar...

Scris de: S.I. Catalin       10 oct, 00:42

Europarlamentarul român Renate Weber a vorbit cu Defense România despre extinderea Uniunii Europene și a NATO în zona estică.

Scris de: Tudor Curtifan       09 oct, 11:51

Deși Interpol este o organizație temută in lume, cu 192 de state membre și o putere reală  de a aplica legea pe întreaga planetă, un cutremur incredibil a avut loc.

H.D. Hartmann       09 oct, 13:12

Ruptură în mijlocul Europei, Germania şi Italia se află la câteva ore de o criză diplomatică majoră.

H.D. Hartmann       08 oct, 18:28

Ca urmare a alegerilor parlamentare din Letonia, care au avut loc loc în acest sfârșit de săptămână,  partidul politic "Armonia" a castigat 19% din voturile exprimate, cel mai important scor electoral.

H.D. Hartmann       08 oct, 09:23

Va prezentăm o analiză incitantă transmisă de partenerul nostru The Kootneeti. Relațiile dintre Rusia și India au cunoscut un nou nivel prin ultima vizită a Președintelui rus Vladimir Putin la New Delhi. Mai mult, contractul indian de achiziție a temutului sistem S400 crează reale probleme...

Amit Sinha; Melanie Romaro       06 oct, 19:31

Europarlamentarul Renate Weber a vorbit cu Defense România despre o posibilă ingerință a Federației Ruse în viitoarele alegeri europarlamentare.

Scris de: Darius Muresan       06 oct, 23:22

De la căderea capitalei bizantine Constantinopol, lupta între a doua Romă a împăratului Constantin și cea de a treia Romă aflată la Moscova țarilor a fost și rămâne unul din subiectele principale de geopolitică din interiorul bisericilor creștin ortodoxe orientale.

H.D. Hartmann       27 sep, 09:45

În discursul său la deschiderea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, președintele Trump a dat o lecție de patriotism, rar întâlnită, în interiorul chiar al templului globalismului promovat arogant şi dictatorial.

H.D. Hartmann       26 sep, 09:53

Această alianţă militară este răspunsul Indiei după ce, în mijlocul Mării Mediterane, flotă militară pakistaneză și cea turcă au organizat exerciții militare comune sub numele de "Turgutries" (Sabia Scoasă a Islamului). Armatele Turciei și Pakistanului au dorit, astfel, să își...

H.D. Hartmann       24 sep, 12:18

Deşi toată lume recunoaște degradarea situației afgane şi incapacitatea reală a armatei americane de a regla situația de securitate de pe teren, puțini analiști reușesc să întrevadă o soluție reală pentru încheierea celui mai lung război purtat de către SUA.

H.D. Hartmann       24 sep, 11:12

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria STRATEGICAurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26