Știrile zilei: Poliția Română se modernizează; Amplu exercițiu româno-american; Un F-35 a lansat o bombă nucleară inertă; Rusia a testat o rachetă hipersonică ce a lovit o țintă aflată la 450 km

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 26 noiembrie.

1. Poliția Română va fi dotată cu stații radio moderne TETRA

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru achiziția de stații radio TETRA, în vederea înlocuirii și extinderii flotei de stații radio a instituțiilor subordonate care gestionează situații de urgență.

 

2. Amplu exerciţiu militar desfăşurat în Braşov. Militarii români şi americani au participat la ”WOLF STRIKE 20”

Structuri de cercetare (Compania 206 Cercetare) din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, alături de militarii aparținând Batalionului 5 din compunerea Regimentul 101 Aviație Terestră a armatei Statelor Unite ale Americii, au luat parte în perioada 20-25 noiembrie, la exercițiul ”WOLF STRIKE 20” în raionul Cabana Brădet - Poligonul Grohotiș - Vf. Zănoagei.

 

3. Demonstrație de forță a SUA. Un F-35 a lansat în premieră o bombă nucleară inertă la viteză supersonică (VIDEO)

Performanță notabilă reușită de un avion de generația a V-a de tip F-35 al US Air Force. Aeronava a reușit să lanseze în premieră o bombă nucleară inertă la viteză supersonică.

 

4. Mobilitatea militară și infrastructura de transport a României, teme ale unui workshop la care a participat ministrul Ciucă

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 26 noiembrie, la workshop-ul cu tema Coridoarele de transport dual-use pe flancul sud-estic al NATO, organizat de Brigada Multinațională Sud-Est, în cooperare cu Asociația ofițerilor în rezervă din România, la Cercul Militar din Craiova.

 

5. Rusia a testat racheta hipersonică Tsirkon în Marea Albă lovind o țintă aflată în Marea Barents

Fregata Flotei de Nord, amiral Gorshkov, a lansat cu succes o rachetă hipersonică Tsirkon din Marea Albă lovind o țintă din Marea Barents, aflată la 450 de km distanță, a anunțat joi Ministerul Apărării din Rusia.

 

6. Poliția Aeriană, cu F-16 și MiG-21 LanceR. Generalul Băhneanu: „Executarea zborurilor cu F-16 înseamnă a pleca din nota zece”

La momentul actual avem în dotare două escadrile: una de avioane F-16 (Escadrila 53 Vânătoare) și escadrila de MiG-21 LanceR (Escadrila 861 Luptă). Escadrila de avioane F-16 este locată la Baza 86 Aeriană Borcea iar escadrila de MiG-uri este dislocată temporar la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

 

7. MBDA a încheiat testarea rachetei antinavă Sea Venom/ANL care va echipa elicopterele AW159 Wildcat și H160M Guepard

Racheta antinavă Sea Venom/ANL a încheiat campania de calificare cu o lansare finală reușită efectuată în poligonul de testare rachete al DGA (Direcția Generală pentru Armament din cadrul guvernului francez) din Ile Du Levant, în data de 17 noiembrie 2020.

 

8. Este sau nu NATO în "moarte cerebrală"? Un grup de experţi au finalizat un set de propuneri de reformă

La un an după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că NATO este în "moarte cerebrală", un grup de experţi au finalizat un set de propuneri de reformă pentru înnoirea alianţei.

 

9. Ucraina se va alătura operațiilor maritime întrunite ale NATO

Din 2021, Ministerul ucrainean al Apărării intenționează să participe cu vedetele de luptă din clasa “Island” la operațiile NATO de patrulare maritimă, iar din 2023 și cu fregata “Hetman Sagaidachny”, pentru a contribui la consolidarea securității în regiunea Mării Negre.

 

10. Turcia critică decizia decizia Senatului francez de a recunoaște Nagorno-Karabah ca republică

Ministrul turc al Apărării a criticat joi o rezoluție din Senatului francez prin care se cere recunoașterea Nagorno-Karabah ca „republică”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel