Poliția Aeriană, cu F-16 și MiG-21 LanceR. Generalul Băhneanu: „Executarea zborurilor cu F-16 înseamnă a pleca din nota zece”

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

La momentul actual avem în dotare două escadrile: una de avioane F-16 (Escadrila 53 Vânătoare) și escadrila de MiG-21 LanceR (Escadrila 861 Luptă). Escadrila de avioane F-16 este locată la Baza 86 Aeriană Borcea iar escadrila de MiG-uri este dislocată temporar la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Escadrila de MiG-21 LanceR execută Serviciul de Luptă Poliție Aeriană în acea locație. Acesta se execută 24/24 ore, 7/7 zile.

Escadrila de avioane F-16 execută și ea serviciul de luptă Poliție Aeriană alternativ cu escadrila de MiG-uri. „Cea mai importantă misiune a unității este apărarea spațiului aerian în această zonă a țării și flancul estic al NATO. Serviciul de Luptă Poliție Aeriană este sub comandă NATO, sub centrul de raportare și control de la Balotești”, a declarat generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandatul Bazei 86 Aeriană Borcea, potrivit unui material publicat de MApN.

Generalul de flotilă menționează că „este foarte important pentru noi ca tinerii să se îndrepte către Armată și către aviație. Este un gen de armă foarte frumos, o spun după 31 de ani de experiență. Știți cum se spune în sport, la gimnastică: una este să pleci din nota zece și alta este să pleci dintr-o notă inferioară. Consider că executarea zborurilor cu avioanele F-16, la acest moment pentru România: a plecat din nota zece”.

 

Citește și: Interceptarea avioanelor ruse. MApN: MiG-urile, folosite până la epuizarea resursei. Ordinul misiunii a venit de la Centrul NATO din Spania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel