Demonstrație de forță a SUA. Un F-35 a lansat în premieră o bombă nucleară inertă la viteză supersonică (VIDEO)

Performanță notabilă reușită de un avion de generația a V-a de tip F-35 al US Air Force. Aeronava a reușit să lanseze în premieră o bombă nucleară inertă la viteză supersonică.

Potrivit presei de specialitate din domeniu, testele au avut loc în cursul lunii august, deși imaginile au fost recent declasificate și date publicității. Cei de la Business Insider precizează că este pentru prima oară când o aeronavă F-35A lansează o bombă nucleară inertă. 

Este vorba despre bomba B61-12.

Un comunicat oficial precizează că testul a avut loc pe data de 25 august 2020, lansarea bombei făcându-se la aproximativ 10.500 de metri altitudine. Bomba a lovit cu succes ținta după 42 de secunde de la lansare.

Video: Lansarea unei bombe nucleare inerte de tip B61-12 de către un avion F-35A al US Air Force:

 

 

Ogiva noilor bombe nucleare din programul B61-12 e dezvoltată de National Nuclear Security Administration (NNSA). Programul are ca obiectiv înlocuirea variantelor bombelor nucleare B61-3, B61-4 i B61-7, B-6110.

Cei de la Popular Mechanics precizează că bomba B61-12 este cea mai modernă variantă a B61, bombe nucleare dezvoltate în anii 1960 de către Statele Unite ale Americii.

Interesant e că în cursul anului trecut, cum semnala și DefenseRomania, oficialii americani au dat publicității primele fotografii cu lansarea de bombe nucleare de către un avion de generația a V-a F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel