MBDA a încheiat testarea rachetei antinavă Sea Venom/ANL care va echipa elicopterele AW159 Wildcat și H160M Guepard

Racheta Sea Venom/ANL, sursă foto: MBDA
Racheta Sea Venom/ANL, sursă foto: MBDA

Racheta antinavă Sea Venom/ANL a încheiat campania de calificare cu o lansare finală reușită efectuată în poligonul de testare rachete al DGA (Direcția Generală pentru Armament din cadrul guvernului francez) din Ile Du Levant, în data de 17 noiembrie 2020.

Selectată să echipeze în curând aparatele AW159 Wildcat ale Marinei Regale și elicopterele H160M Guepard ale Marinei Naționale, racheta antinavă Sea Venom/ANL este un proiect de cooperare dezvoltat în baza tratatului Lancaster House dintre Franța și Regatul Unit. 

Racheta Sea Venom/ANL este primul program care profită din plin de Centrele de Excelență transfrontaliere lansate în urma semnării tratatului Lancaster House, în urmă cu 10 ani.

Ultima campanie de calificare a testat capacitatea superioară a rachetei de angajare a țintei într-un scenariu naval complex și aglomerat.

„Vreau să felicit echipele franco-britanice, atât din cadrul MBDA, cât și din cadrul guvernelor, pentru angajamentul de care au dat dovadă în finalizarea acestei etape importante de calificare pe fondul întreruperilor cauzate de pandemia COVID-19. Împreună au dovedit că, prin cooperare, putem depăși adversitățile pentru a oferi capabilități militare de top”, a declarat Éric Béranger, CEO MBDA, potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania.

Tragerile anterioare au testat sistemul de detectare și dirijare, cu funcțiile lock on after launch (LOAL) și lock on before launch (LOBL). De asemenea, au confirmat zborul la mică altitudine razant cu suprafața apei.

MBDA a încheiat testele de calificare pentru racheta Sea Venom/ANL

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel