Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva, a declarat duminică la Kabul şeful operaţiunilor militare americane în Afganistan, relatează AFP.

''Statele Unite au intensificat loviturile aeriene de sprijin pentru forţele afgane în ultimele zile şi suntem pregătiţi să menţinem acest nivel ridicat de sprijin în zilele următoare, dacă talibanii îşi continuă atacurile'', a afirmat generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului central al armatei americane (Centcom), transmite Agerpres.

Talibanii au cucerit în ultimele zile vaste zone rurale în Afganistan, în timp ce desfăşoară contra forţelor afgane o ofensivă totală care coincide cu retragerea definitivă a trupelor internaţionale din această ţară, retragere aproape încheiată.

Forţele afgane nu au opus până în prezent decât o slabă rezistenţă în faţa talibanilor şi au pierdut controlul asupra majorităţii capitalelor provinciale şi a principalelor axe de transport, stârnind temerea că talibanii ar putea prelua din nou puterea pierdută cu aproape 20 de ani în urmă după operaţiunea militară condusă de SUA în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

''Vreau să fiu clar: guvernul afgan va fi supus unor grele încercări în zilele următoare, talibanii încearcă să dea campaniei lor un caracter ineluctabil. Dar ei se înşeală (...) Victoria talibanilor nu este inevitabilă'', a susţinut generalul american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel