Situaţia de securitate se complică în Afganistan. Talibanii cuceresc încă o capitală provincială, a şaptea în mai puţin de o săptămână

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Talibanii au cucerit marţi capitala provinciei Farah din vestul Afganistanului, a şaptea în mai puţin de o săptămână, au confirmat surse citate de dpa şi AFP.

Militanţii talibani controlează acum clădiri guvernamentale cheie, printre care biroul guvernatorului, cartierul general al poliţiei şi închisoarea centrală din provincie, potrivit parlamentarului Abdul Nasri Farahi şi consilierei provinciale Shahla Abu Bakr.

"În această după-amiază, talibanii au intrat în oraşul Farah după o luptă scurtă cu forţele de securitate. Ei au ocupat biroul guvernatorului şi cartierul general al poliţiei. Forţele de securitate s-au retras spre o bază a armatei", a declarat Shahla Abu Bakr, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Farah este cel de al şaptea oraş care a căzut în mâinile militanţilor în mai puţin de o săptămână.

De asemenea, insurgenţii se apropie de oraşul Mazar-e-Sharif, capitala provinciei Balkh, din nordul ţării.

Doi oficiali locali au declarat pentru dpa că situaţia securităţii s-a deteriorat în al patrulea oraş afgan ca mărime, ce are o populaţie de peste o jumătate de milion de locuitori. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel