Sistemul de rachete antitanc Stunga-P, în acţiune (Video). O pată neagră pe asfalt, atât a rămas dintr-un tanc rusesc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate ale Ucrainei continuă să lupte eficient cu forţele ruse de ocupaţie, mai ales datorită faptului că folosesc tot mai des sisteme de rachete antitanc, atât de provenienţă occidentală, cât şi de fabricaţie autohtonă. De ieri, pe reţele de socializare a fost publicat un nou material video care prezintă modul în care militarii ucraineni distrug un tanc rusesc, cu ajutorul unui sistem de rachete antitanc Stunga-P.

De la începutul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, am precizat că pe lângă sistemele de rachete antitanc Javelin şi NLAW, soldații Forțelor Armate Ucrainene folosesc şi arme moderne proiectate şi fabricate de industria ucraineană de apărare. 

Astfel, în aceste zile, putem spune că sistemul de rachete antitanc Stugna-P, fabricat integral de biroul ucrainean de proiectare a tehnicii militare „Luch”, a ajuns să fie foarte aprecizat de către militarii ucraineni, deoarece cu ajutorul acestuia distruge cu destul de multă uşurinţă tehnica militară rusă, în special tancurile.

Ieri, pe reţele de socializare a fost publicat un nou material video care prezintă modul în care militarii ucraineni distrug un tanc rusesc, cu ajutorul unui sistem de rachete antitanc Stunga-P.

Ulterior, această informaţie a fost confirmată şi de către Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene care a lăudat eficienţa acestui sistem de rachete antitanc, fabricat în integralitate de industria ucraineană de apărare.

Sistemul de rachete antitanc ucrainean Stugna-P și-a dovedit din nou eficiența în lupta împotriva vehiculelor blindate rusești.

După cum se poate observa în materialul video ataşat, un tanc rusesc a fost de-a dreptul a sfâșiat în bucăți mici după ce a fost lovit cu o rachetă antitanc trasă din sistemul Stugna-P.

Tot ce a rămas din tancul rusesc este doar o pată neagră pe șosea, iar turela acesteia a zburat la câteva zeci de metri – cel mai probabil racheta antitanc a lovit magazia cu muniţie a tancului.

În comparaţie cu sisteme antitanc NLAW şi Javelin, folosite foarte mult în acesta perioada de militarii ucraineni, Stugna-P este mult mai greau de transportat. Cu acesta nu se poate trage de pe urmă şi are nevoie să fie instalat pe un trepied.

Dar, acest lucru nu reprezintă un mare minus, deoarece sistemul are o rază de acțiune de 4.000 de metri și poate pătrunde în armuri cu o grosime de până la 800 de milimetri.

Unitatea de lansare a sistemului Stugna-P este formată dintr-un trepied, un container circular în care se afla racheta, un dispozitiv de ghidare și un computer - folosit pentru a controla toate operațiunile de tragere și care permite operatorului să controleze stația de lansare de la o distanță sigură de până la 50 m. 

Stugna-P poate lansa rachete de 130 mm și 152 mm, dintre care cele mai comune sunt rachetele ghidate RK-2S, RK-2OF, RK-2M-K și RK-2M-OF. Ele pot fi echipate cu diferite tipuri de focoase.

Racheta Stugna-P este capabilă să distrugă ținte blindate staționare și în mișcare protejate cu armuri reactive explozive și compozite de ultimă generație și este potrivită pentru utilizare atât în ​​rol sol-sol, cât și sol-aer. 


 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel