Sea Breeze 2019: Flota Rusiei din Marea Neagră desfăşoară manevre militare, în paralel cu exerciţiul NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Grupuri navale ale Flotei Rusiei din Marea Neagră şi avioane ale Forţelor aeriene şi antiaeriene din Districtul militar Sud au început miercuri o serie de manevre privind interoperabilitatea, aceste manevre desfăşurându-se în paralel cu exerciţiul multinaţional Sea Breeze-2019, la care participă mai multe ţări NATO în Marea Neagră, informează agenţia de presă TASS, citând serviciul de presă al flotei ruse.

,,În cadrul acestor aplicaţii, nave ale Flotei ruse din Marea Neagră vor interacţiona cu aviaţia (...), pentru apărarea unor importante infrastructuri de coastă din peninsula Crimeea, şi vor simula exerciţii de contraatac împotriva unor grupări de nave ale unui inamic imaginar în zona maritimă'', conform comunicatului difuzat de serviciul de presă al Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Potrivit acestuia, manevrele fac parte din planul de pregătire al flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea), desfăşurându-se în paralel cu exerciţiul naval Sea Breeze-2019, care a început la 1 iulie în partea de nord-vest a Mării Negre.

Amintim că, oficialii militari ucraineni au informat cu o zi în urma că Rusia a blocat una din zonele de desfășurare a exercițiului NATO.

Înainte de începerea exercițiului, prin notificarea internațională 0698/2019 Rusia a blocat o suprafață de 8.000 de kilometri pătrați în nord vestul Mării Negre, unde urma să aibă loc una dintre fazele exercițiului.

Ucraina a trebuit să schimbe planul de exerciţii cu NATO în Marea Neagră - Sea Breeze 2019 - din cauza acţiunilor Rusiei, care a anunţat închiderea unei zone a mării chiar înainte de începerea exerciţiului, a declarat comandantul forţelor navale ucrainene, Igor Voroncenko.

În acest an, conform serviciului de presă al Ambasadei Ucrainei în SUA, la exerciţiul Sea Breeze-2019 - organizat de marina ucraineană în colaborare cu partenerii americani - participă peste 3.000 de militari din 19 ţări, inclusiv din SUA, Marea Britanie şi Ucraina. Potrivit TASS, rolul principal în planificarea şi pregătirea aplicaţiilor le-a revenit Statelor Unite, care participă cu două nave militare - nava de intervenţie rapidă USNS Yuma şi distrugătorul USS Carney.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel