S-au împușcat în timp ce sărbătoreau victoria. Persoane ucise la Kabul de focuri de armă de celebrare

Cel puţin 17 persoane au fost ucise de focurile de armă de celebrare trase la Kabul după ce surse talibane au declarat că luptătorii lor au preluat controlul asupra provinciei afgane Panjshir, ultima care mai rezista împotriva islamiştilor, transmite Agerpres, citând Reuters, care preia agenţii de presă afgane.

Lideri ai opoziţiei contra talibanilor au negat că provincia ar fi căzut în mâinile acestora.

Agenţia de ştiri Shamshad a transmis că 'loviturile trase în aer' la Kabul vineri au ucis 17 oameni şi rănit alţi 41. Agenţia Tolo a indicat un bilanţ similar.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite de focuri de celebrare în provincia Nangarhar, la est de Kabul, a declarat Gulzada Sangar, purtător de cuvânt al unui spital din capitala provinciei, Jalalabad.

La rândul său, principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a îndemnat să se renunţe la astfel de gesturi de sărbătorire cu focuri de armă.

'Evitaţi să trageţi în aer şi mulţumiţi-i în schimb lui Allah', a transmis Mujahid pe Twitter. 'Gloanţele pot răni civili, aşadar nu trageţi fără să fie necesar', a îndemnat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel