Pe fondul ofensivei talibanilor, Spania repatriază personalul ambasadei la Kabul

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul spaniol de Afaceri Externe a anunţat vineri începerea repatrierii personalului ambasadei sale la Kabul şi a expatriaţilor săi în contextul ofensivei talibanilor care se îndreaptă către capitala afgană, relatează AFP.

Ministrul José Manuel Albares a anunţat într-un comunicat ''începutul repatrierii personalului ambasadei, al spaniolilor care au rămas în ţară şi al afganilor şi familiilor acestora care au lucrat alături de noi'', transmite Agerpres.

"Spania este pregătită pentru orice eventualitate, inclusiv pentru evacuarea ambasadei, dacă este necesar", a adăugat şeful diplomaţiei spaniole.

Cu excepţia ambasadei, şase cetăţeni spanioli au mai rămas vineri în Afganistan, potrivit ministerului. Acesta ''lucrează pentru a coordona transferul cetăţenilor afgani care au colaborat la misiuni militare şi proiecte de cooperare spaniole în Afganistan'', în contact cu celelalte ministere implicate.

Din 2014, 55 de traducători şi familiile acestora au primit statutul de refugiat în Spania, potrivit cifrelor Ministerului de Interne.

Forţele spaniole s-au retras complet din Afganistan în mai 2021, după aproape 20 de ani de misiune, timp în care au pierdut 100 de soldaţi.

Mai multe ţări, între care Statele Unite, Regatul Unit, Norvegia, Danemarca şi Finlanda, au anunţat evacuarea personalului ambasadelor şi a expatriaţilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel