Noua Zeelandă îşi va retrage ultimii militari din Afganistan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Noua Zeelandă a anunţat miercuri că îşi va retrage ultimii militari din Afganistan până în luna mai, încheind astfel cea mai îndelungată desfăşurare de personal militar în afara ţării care a durat două decenii, informează Reuters.

Şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern a declarat că, de la invazia din 2001 condusă de SUA, Noua Zeelandă a desfăşurat în Afganistan mai mult de 3.500 de militari şi alt tip de personal, iar 10 neozeelandezi au murit la datorie.

În prezent, au mai rămas şase membri ai personalului - trei desfăşuraţi la Academia de Ofiţeri a Armatei Naţionale a Afganistanului şi alţi trei la Cartierul General al misiunii NATO, Resolute Support.

"După 20 de ani de prezenţă a forţelor de apărare neozeelandeze în Afganistan, a venit timpul să punem capăt desfăşurării noastre", a anunţat Ardern într-un comunicat.

Ministrul de externe neozeelandez Nanaia Mahuta a declarat la rândul său că Noua Zeelandă va continua să susţină guvernul afgan în procesul de pace interafgan. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel