NATO va decide dacă rămâne în Afganistan în luna februarie

Eduard Pascu |
Data publicării:

NATO va decide dacă îşi va continua misiunea de instruire în Afganistanul devastat de război la viitoarea reuniune a miniştrilor apărării Alianţei nord-atlantice preconizată pentru luna februarie, a declarat luni secretarul său general, Jens Stoltenberg, citat de dpa.

"Vom avea de făcut o alegere dificilă", a spus fostul prim-ministru norvegian la un eveniment NATO, potrivit unei transcrieri a discursului său. "Fie rămânem şi plătim în continuare preţul unui angajament militar. Fie plecăm, riscând să pierdem câştigurile pe care le-am obţinut, în timp ce procesul de pace ar putea eşua", a considerat el.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat o nouă reducere a numărului lor de militari din Afganistan la 2.500, faţă de 4.500 câţi sunt în prezent, conform mass-media americane, transmite Agerpres.

În pofida acestui anunţ "misiunea NATO va rămâne", a spus Stoltenberg. "Şi vom continua să oferim sprijin forţelor de securitate afgane", a subliniat el.

Stoltenberg a avertizat în mod repetat asupra retragerii prea devreme a trupelor occidentale din ţara sfâşiată de război, spunând că ea ar putea deveni din nou o platformă pentru teroriştii internaţionali care vizează ţările occidentale.

SUA şi-au început angajamentul militar în Afganistan din 2001, după atacurile teroriste de la 11 septembrie în acelaşi an. NATO a preluat conducerea misiunii în 2003, după care a transmis ştafeta forţelor de securitate afgane în 2014.

Citește și: Stoltenberg: NATO va părăsi Afganistanul împreună cu Statele Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel