Ministrul britanic apărării: Talibanii controlează Afganistanul. Forţele britanice şi ale NATO nu se vor mai întoarce

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Talibanii controlează Afganistanul şi forţele britanice şi ale NATO nu se vor mai întoarce pentru a lupta împotriva insurgenţilor, a declarat luni ministrul apărării britanic Ben Wallace, transmite Reuters.

''Confirm că talibanii controlează ţara. Adică nu trebuie să fii analist politic ca să-ţi dai seama că exact aşa stau lucrurile'', a declarat pentru Sky News ministrul britanic.

Întrebat dacă Marea Britanie şi NATO vor reveni în Afganistan, Wallace a exclus această posibilitate.

''Nu există această opţiune... de a ne întoarce'', a afirmat el.

Wallace a explicat că zona militară a aeroportului din Kabul este sigură şi că Marea Britanie face tot ce poate pentru a evacua cetăţeni britanici şi afgani care au legături cu Regatul Unit.

''Ţinta noastră este... de circa 1.200 până la 1.500 de plecări pe zi în conformitate cu capacitatea aeronavelor noastre şi vom menţine acest aflux'', a spus el.

 

Regatul Unit şi-a mutat ambasada din oraş pe aeroportul din Kabul

 

Întrebat ce va simţi când va vedea steagul talibanilor fluturând peste clădirea care adăpostea până acum ambasada britanică din Kabul, Wallace a răspuns: ''Simbolic vorbind, niciunul dintre noi nu-şi dorea acest lucru''.

Totodată, Wallace a explicat că nu este încă momentul unei decizii de a-i recunoaşte pe talibani drept guvernul afgan.

''Cred că se vor mai întâmpla multe înaintea luării acestor decizii. Evident că testul suprem rezidă mai degrabă în acţiunile lor, decât în vorbele lor'', a menţionat ministrul britanic, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel