Liderul rezistenței din Valea Panjshir îndeamnă la "răscoală națională" în Afganistan

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Ahmad Massoud este fiul lui Ahmad Shah Massoud, erou al rezistenţei ... Comandantul Ahmed Shah Massoud, supranumit „Leul din Panjshir”. Sursa foto: Twitter Panjshir_Province.
Ahmad Massoud este fiul lui Ahmad Shah Massoud, erou al rezistenţei ... Comandantul Ahmed Shah Massoud, supranumit „Leul din Panjshir”. Sursa foto: Twitter Panjshir_Province.

Liderul rezistenței din Valea Panjshir,  Ahmed Massoud, a îndemnat luni la o "răscoală națională" împotriva talibanilor, la câteva ore după ce mișcarea a anunțat "controlul deplin" asupra regiunii.

"Oriunde v-ați afla, acasă și în străinătate, vă îndemn să începeți o răscoală națională pentru demnitatea, libertatea și prosperitatea țării noastre", a declarat, într-un mesaj audio, liderul Frontului Rezistenței Naționale,.

La începutul zilei, Frontul Național de Rezistență a anunțat că bătălia împotriva talibanilor va "continua" în Valea Panjshir, ultima zonă din Afganistan care a fost controlată de rezistență.

Zona reprezintă un fief anti-taliban de lungă durată pe care comandantul Ahmed Shah Massoud l-a făcut cunoscut la sfârșitul anilor '90, înainte de a fi asasinat de Al-Qaeda în 2001.

Frontul Național de Rezistență, condus de Ahmed Massoud, fiul comandantului Massoud, include elemente ale milițiilor locale, dar și foști membri ai forțelor de securitate afgane care au ajuns în Valea Panjshir după ce Afganistanul a căzut în mâinile talibanilor.

Talibanii au anunțat că au preluat controlul Văii Panjshir, după zile de lupte acerbe care s-au soldat cu sute de morți și răniți.

Cu toate acestea, Frontul Național de Rezistență a anunțat pe Twitter că controlează "pozițiile strategice” din vale, precizând că "lupta împotriva talibanilor și a partenerilor lor va continua".

Imaginile de pe rețelele de socializare, cărora site-ul web "Al-Hurra" nu le-a confirmat veridicitatea, arătau însă membri ai talibanilor în fața porții complexului guvernatorului provinciei Panjshir.

De asemenea, au existat mai multe relatări despre progresul luptătorilor talibani, duminică, în statul Panjshir, în timp ce șeful Statului Major al SUA a avertizat că Afganistanul riscă să se afunde într-un război civil care ar oferi un teren fertil pentru "terorism".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel